1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rawalpindi’de Otobüs Faciası: 1’i Çocuk 29 Kişi Hayatını Kaybetti

Rawalpindi’de Otobüs Faciası: 1’i Çocuk 29 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rawalpindi kentinde meydana gelen bir trajedi sonucunda bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlanarak 30 yolcusundan 1’i çocuk 29 kişiyi kaybetmiş ve 1 kişi de ağır yaralanmıştır. Kazanın Girari köprüsü üzerinde gerçekleştiği belirtilmiştir. Pencap eyaleti arama kurtarma yetkilisi Usman Gujjar, kazanın sebebini otobüsün frenlerinin tutmaması olarak açıklamıştır.

Pakistan’da sık sık meydana gelen otobüs kazalarından biri olan bu olayda, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi gibi üst düzey yetkililer tarafından başsağlığı dilekleri ile açıklamalarda bulunulmuştur. Zerdari, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek yardım faaliyetlerinin hızlandırılması gerektiğini vurgulamıştır.

İlginç bir şekilde otobüs kazasını haber veren İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından yapılan habere göre, otobüsün Rawalpindi’ye Haveli bölgesinden seyahat ettiği ve kaza sırasının Girari köprüsü olduğu belirtilmiştir. Kazada hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğu bilgisi paylaşılmıştır. Kazanın nedeni olarak otobüsün frenlerinin tutmaması gösterilmiştir.

Bu acı olay, Pakistan’daki otobüs kazalarının ciddiyetini bir kez daha gündeme getirmiştir. Çeşitli sebeplerden kaynaklanan bu tür kazaların önlenmesi için alınması gereken önlemler ve güvenlik tedbirleri konusunda yetkililerin daha fazla adım atması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu tarz kazaların sık sık tekrarlanmaması ve can kayıplarının önüne geçilebilmesi için ciddi tedbirler alınması gerekmektedir.

Sonuç olarak, Rawalpindi’de meydana gelen bu kaza Pakistan halkını derinden üzmüş ve yetkilileri harekete geçirmiştir. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakın çevresi için ise başsağlığı dilekleri ile sabır temennisinde bulunulmaktadır. Otobüs kazalarının çoğunlukla önlenebilir sebeplere dayandığı düşünüldüğünde, önleyici tedbirlerin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rawalpindi’de Otobüs Faciası: 1’i Çocuk 29 Kişi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin