1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Filistinliler, İsrail Saldırılarıyla Zorla Göç Etmeye Zorlanıyor!

Filistinliler, İsrail Saldırılarıyla Zorla Göç Etmeye Zorlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee’nin Deyr el-Belah’ın doğusundaki bölgelerde yaşayan Filistinlileri “insani bölgeler” olarak nitelendirdiği ve bu bölgeleri terk etmelerini istemesiyle göç hareketi yeniden başladı. İsrail, “güvenli bölge” ilan ettiği ve Filistinli vatandaşları yönlendirdiği bölgeleri de vurmaya başladı ve Gazze’deki birçok yer artık güvenli değil. Binlerce masum sivil, açlık ve susuzlukla mücadele ederek göç yoluna çıktı.

Göç hareketi bir türlü durmayan Filistinliler, yanlarına birkaç eşya ve yiyecek alarak Deyr el-Belah’tan ayrıldılar. Adraee’nin yaptığı açıklama doğrultusunda El-Masdar, El-Meğazi, El-Harat, El-Besatin, El-Ensar, Ed-Dimsa, Es-Safa ve Es-Sidra belediyeleriyle Deyr Belah’ın doğusundaki insanlara yönelik “insani bölgelere” gitme çağrısı yapıldı. 17 Ağustos’ta da aynı şekilde Meğazi dahil Gazze’nin orta kesiminde yaşayanlardan evlerini terk etmeleri talep edildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları Filistinlileri sürekli olarak göçe zorluyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze’de yaşayan her 10 kişiden 9’u, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edildi. Saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göçle baş etmek zorunda kalan Gazze’deki Filistinliler, gezici ve belirsiz bir hayat sürüyor. BM’ye göre, Gazze’deki Filistinlilerin çoğu ayda bir kez göç etmek zorunda kalıyor ve çaresizlik içinde derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu sürekli zorlama ve göç, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının bir parçası haline gelmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistinliler, İsrail Saldırılarıyla Zorla Göç Etmeye Zorlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin