1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Tayland’da Şiddetli Yağışlar Sonucu Hayatını Kaybeden 5 Kişi için Acı Haber

Tayland’da Şiddetli Yağışlar Sonucu Hayatını Kaybeden 5 Kişi için Acı Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’ın kuzey bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, selin etkilediği 541 köy ve 12 bin 777 aile olduğunu bildirdi. Güney Asya ülkesi Tayland’ın özellikle kuzey eyaletlerinde haftalardır devam eden muson yağışları, birçok nehrin taşmasına ve yüzlerce köyün sel felaketi yaşamasına neden oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sel nedeniyle en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı belirtildi.

Tayland Afet Önleme Dairesi Başkanlığı’na göre, su taşkınlarından toplam 7 eyalette 541 köy ve 12 bin 777 ailenin etkilendiği belirtildi. Ayrıca, yağışların ay sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Tayland ordusu ve polis birimleri, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Petchabun, Udon Thani eyaletlerinde birçok köye karayolu ulaşımının kapandığı bilgisini paylaştı. Yardımlar ise botlar ve helikopterler aracılığıyla yapılmaktadır.

Tayland’ın yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, sel felaketi sonrası bölgedeki yardım ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla harekete geçtiklerini ve su tahliyesi ile hasar onarımı planlaması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Başbakan, bölge halkının acısını hafifletmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti ve bu süreçte yardım kurumlarına ve felaketten etkilenen ailelere sabır diledi.

Yaşanan sel felaketi, Tayland’ın kuzeyindeki birçok köyde ciddi maddi ve manevi zarara yol açmıştır. Tayland hükümeti ve yardım kuruluşları, selzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve zarar gören bölgelerdeki hasarı minimize etmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm bu çabalara rağmen, bölgedeki köylüler uzun bir iyileşme süreci yaşayacaklar ve desteklerine ihtiyaç duyacaklardır. Sel felaketinin etkilerinin azaltılması ve zarar gören bölgelerin yeniden inşa edilmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde bir yardım ve destek kampanyası başlatılabilir. Tayland halkı, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için bir araya gelmeli ve dayanışma içinde olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayland’da Şiddetli Yağışlar Sonucu Hayatını Kaybeden 5 Kişi için Acı Haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin