1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Başkanlık Seçimi Heyecanı: Minnesota Valisi Tim Walz, Kamala Harris ile Yarışmayı Kabul Etti!

ABD Başkanlık Seçimi Heyecanı: Minnesota Valisi Tim Walz, Kamala Harris ile Yarışmayı Kabul Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için heyecan dorukta. Demokrat Parti Kongresi, Chicago kentindeki United Center’da devam ederken Minnesota Valisi Tim Walz, kongrede konuşma yaparak Demokratların başkan adayı Kamala Harris ile başkan yardımcısı adaylığını kabul etti. Walz, potansiyel zaferlerinde orta sınıf aileler için vergi indirimleri ve ilaç-konut fiyatlarının düşürülmesi gibi hedefler belirterek Harris ile işbirliği içinde çalışacaklarını açıkladı. Aksi takdirde, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve yardımcısı James David Vance’in Amerikan halkını zor duruma sokacak bir kampanya yürüttüğünü dile getirdi.

Demokrat Parti Kongresi’nde eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Joe Biden ve Kamala Harris döneminin başarılı geçtiğini savunurken 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınına atıfta bulunarak Trump’ı demokrasiye saldırmakla suçladı. Aynı kongrede eski ABD Başkanı Bill Clinton da bir konuşma yaparak Harris’i ülkenin sorunlarını çözebilecek nitelikte bir aday olarak tanımlarken Trump’ı ise kaos çıkaran bencil bir lider olarak nitelendirdi.

Clinton ayrıca, Trump’ın sadece kendisi hakkında konuştuğunu belirterek onu iyi bir aktör olarak nitelendirdi ve halkı seçim konusunda rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Bu konuşmaların ardından ABD basınındaki haberler, Walz’ın başkan yardımcılığına adaylığını resmen kabul etmesi ve Demokrat Parti adayları Harris-Walz ikilisinin seçim kampanyaları hakkında açıklamalarına geniş yer ayırdı.

Sonuç olarak, ABD’de gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin belirlediği başkan yardımcısı adayı Tim Walz, Kamala Harris ile birlikte yarışmayı kabul etti. Bu kararın ardından yapılan konuşmalarda, Trump yönetiminin eleştirileri ve Demokrat Parti’nin hedefleri ortaya konuldu. ABD’nin siyasi atmosferinde yaşanan bu gelişmeler, seçimlerin nasıl şekilleneceği konusunda ipuçları verirken, adaylar arasındaki rekabetin de ne kadar çetin geçeceğini gösteriyor. Bu seçimler, ABD ve dünya için önemli sonuçları beraberinde getirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanlık Seçimi Heyecanı: Minnesota Valisi Tim Walz, Kamala Harris ile Yarışmayı Kabul Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin