1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Venezuela Devlet Başkanı Maduro Yaptırımlara Rağmen Ekonomi Büyümeye Devam Ediyor!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Yaptırımlara Rağmen Ekonomi Büyümeye Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Miranda eyaletine bağlı Zamora kasabasında halka ziyarette bulundu. Maduro, ülkenin ekonomisinin tek taraflı yaptırımlara rağmen büyümeye devam ettiğini belirtti. Ülkenin her köşesinde halk ile birlikte olacaklarını dile getiren Maduro, ekonominin daha da güçlendirilmesi için yeni paketler açıklayacaklarını ifade etti. Ülke kaynaklarının halkın ihtiyaçları için kullanılacağını açıklayan Maduro, 25 Ağustos’ta Ulusal Referandum düzenleyeceklerini ve Venezuelalıların tercihine sunacakları devrim niteliğinde projeleri halkın oylamasına sunacaklarını bildirdi. Maduro, halkı referanduma katılmaya davet ederek özellikle gençlerden sandığa gitmelerini ve Venezuela’nın kalkınmasına destek olacak projeleri desteklemelerini istedi.

Maduro, Venezuela Seçim Konseyi sonuçlarına göre, 28 Temmuz’daki devlet başkanı seçiminden zaferle ayrıldı. Üçüncü kez devlet başkanı seçilen Maduro, yüzde 51,20 oyla seçimi kazandı. Seçim sonuçlarını reddeden muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarına itiraz etmişlerdi. Maduro, yerel yetkililerle birlikte çiftçileri ziyaret etti ve köylülerin mahsullerini yakından inceledi.

Maduro, ülkenin her zaman katılımcı demokrasiyi önemsediğini belirtti. Anayasanın öngördüğü şekilde katılımcı demokrasiyi önemsediklerini vurgulayan Maduro, halkı 25 Ağustos’ta düzenlenecek referanduma katılmaya çağırdı. Maduro, halkın tercihine sunacakları projelerle ülkenin kalkınmasına destek olacaklarını dile getirdi. Emperyalist saldırıların yol açtığı hasarın giderilmesi için verimli projelere destek vereceklerini açıklayan Maduro, halkın refahı için çalışacaklarını vurguladı.

Maduro’nun üçüncü kez devlet başkanı seçilmesi ülkede farklı reaksiyonlara yol açmıştı. Ancak Maduro, halkın desteğiyle ülkenin kalkınmasını sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti. Halkın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ülkenin ekonomisini güçlendireceklerini açıklayan Maduro, Venezuela’nın geleceği için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Son olarak Maduro, halkın tercihine sunacakları projelerle ülkenin refahını artırarak kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venezuela Devlet Başkanı Maduro Yaptırımlara Rağmen Ekonomi Büyümeye Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin