1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kursk Operasyonunu Açıkladı: Rusya’nın Karşılık Verme Sorunu!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kursk Operasyonunu Açıkladı: Rusya’nın Karşılık Verme Sorunu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Rusya’nın Ukrayna’ya yanıt vermeyi amaçladığı Kursk’ta bir grup asker gönderdiğini ancak Ukrayna’nın ilerlediğini belirtti. Ryder, operasyonlar hakkında detay vermeden Rusya’nın zorlandığını ve Ukrayna’nın ilerleme kaydettiğini söyledi. Pentagon Sözcüsü Ryder, Rusya’nın zorlandığını ve az sayıda kuvvet gönderdiğini belirtti ancak karşılık vermede zorlandığını ifade etti. Yine de Ukrayna’nın ilerlediğini vurguladı.

ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı silahlarla ilgili politikasının değişmediğini belirten Ryder, uzun menzilli vuruş kabiliyetlerinin kullanılmasına izin verildiğini ve sınıra yönelik savunma operasyonlarına izin verildiğini söyledi. ABD’nin politikasının değişmediğini ve Ukrayna’nın savunma hakkını desteklediklerini belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Temmuz ayında düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde Ukrayna’ya verilen silahların kullanım kısıtlamalarını açıklamıştı.

Stoltenberg, Ukrayna’nın kendini savunma hakkının olduğunu ve NATO’nun bu konuda yardım etme ve destekleme hakkına sahip olduğunu belirtmişti. Meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Ukrayna’nın Rusya’nın askeri hedeflerini vurabileceğini ifade etmişti. Bazı NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya verilen silahların kullanım kısıtlamalarını esnettiklerini ve bu sayede Ukrayna’nın Rusya’nın topraklarındaki meşru askeri hedefleri vurabileceğini açıklamıştı. Stoltenberg, çatışmaların çoğunun Ukrayna topraklarında gerçekleştiğini ve müttefiklerin kısıtlamaları esnetmesinin olumlu olduğunu belirtmişti.

Sonuç olarak, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder, Rusya’nın Ukrayna’ya karşılık vermekte zorlandığını ve Ukrayna’nın ilerleme kaydettiğini belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise NATO’nun Ukrayna’nın savunma hakkını desteklediğini ve bazı müttefiklerin Ukrayna’ya verilen silahların kullanım kısıtlamalarını esnettiğini açıkladı. Bu durum, Kursk’taki gelişmelere dair uluslararası toplumun yaklaşımını ve stratejilerini şekillendirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kursk Operasyonunu Açıkladı: Rusya’nın Karşılık Verme Sorunu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin