1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybeden Gazetecilerin Sayısı 170’e Yükseldi!

İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybeden Gazetecilerin Sayısı 170’e Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze’de yaşanan duruma dair bilgi veren Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in saldırıları sonucunda öldürülen gazeteciler hakkında bilgi paylaştı. Bu saldırılardan birinde gazeteci Hamza Abdurrahman Murteci hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde öldürdüğü gazeteci sayısı ise 170’e yükseldi.

Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’deki gazetecilere yönelik saldırıları kınandı ve sorumluluğunun altı çizildi. Açıklamada, uluslararası toplum ve basına seslenilerek, İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarını sonlandırması ve suçlardan dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması için gereken adımların atılması çağrısında bulunuldu.

Filistin basınında çıkan haberlere göre, Gazze’de yaşanan son saldırılardan birinde gazeteci Murteci, Er-Rimal Mahallesi’nde yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okulu hedef alan İsrail saldırısında hayatını kaybetti. Medya Ofisi’nin yaptığı açıklamada da İsrail’in gazetecileri öldürmek suretiyle Filistin’in sesini susturmayı amaçladığı ve gerçekleri gizlemeye çalıştığı belirtilmişti.

Gazze’deki bu tür saldırılar üzerine uluslararası toplumdan ve basından gelen tepkiler artmaya devam ediyor. Gazetecilere yönelik bu tarz saldırıları engellemek adına uluslararası yaptırımların uygulanması ve İsrail’in bu suçlar nedeniyle yargılanması gerektiği belirtiliyor. Filistin basını ve halkı da, İsrail’in Gazze’deki masumları ve gazetecileri hedef alarak gerçekleri örtbas etmeye çalıştığı yönünde ortak bir görüşe sahip.

Sonuç olarak, Gazze’deki gazetecilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor ve dünya bu duruma sessiz kalmamalı. Uluslararası kuruluşlar ve insan hakları savunucularının bu saldırılara karşı net bir tavır alması ve gerekli adımları atmaları gerekmektedir. Gazetecilere yönelik bu haksız saldırıların durdurulması için uluslararası alanda ciddi adımlar atılmalı ve sorumlular adalet önüne çıkarılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybeden Gazetecilerin Sayısı 170’e Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin