1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Japonya, Büyük Deprem Uyarısını Sonlandırdı – Ancak Artçılara Dikkat!

Japonya, Büyük Deprem Uyarısını Sonlandırdı – Ancak Artçılara Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın Miyazaki eyaleti açıklarında 8 Ağustos’ta 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından hükümet tarafından “büyük deprem” uyarıları yapıldı. Ancak, Japonya Meteoroloji Ajansı’nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda sismik aktivite gözlenmediği için bu uyarılar sona erdi. Hükümet yetkilileri, Nankai Yarığı çevresinde büyük ölçekli deprem ve artçılar konusunda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Japonyanın Miyazaki eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yaşanan gelişmeler hakkında Kyodo News haber ajansı tarafından açıklamalar yapıldı. Hükümet yetkilileri, geçen hafta verilen “büyük deprem” uyarısının sona erdiğini duyurdu. Japonya Meteoroloji Ajansı, Nankai Yarığı çevresinde sismik aktivite gözlenmediğini raporladığı için söz konusu uyarının kaldırıldığını belirtti. Ancak, hükümet yetkilileri halkı büyük ölçekli depremlere ve artçı depremlere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

JMA, depremin ardından Pasifik Okyanusu’ndaki Nankai Yarığı çevresinde büyük bir deprem riskinin arttığını açıklamıştı. Ancak, sismik aktivite gözlenmemesi sebebiyle bu uyarılar geçersiz hale geldi. Hükümet yetkilileri, depreme karşı daima hazırlıklı olunması ve artçı depremlere karşı da dikkatli olunması gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Sonuç olarak, Japonya’da yaşanan büyük depremin ardından yapılan uyarıların sismik aktivite gözlenmediği için sona erdiği duyuruldu. Hükümet yetkilileri, halkı büyük ve artçı depremlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. JMA’nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda deprem riskinin normale döndüğü ve önceden yapılan uyarıların geçerliliğini yitirdiği belirtildi. Bu nedenle, Japonya halkının deprem ve doğal afetlere karşı sürekli olarak hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japonya, Büyük Deprem Uyarısını Sonlandırdı – Ancak Artçılara Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin