1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Suikast Endişesi!

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Suikast Endişesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ABD’li yetkililere İsrail ile normalleşme adımlarını atmaları durumunda suikast tehdidi altında olabileceğini ve bu konuda endişeli olduğunu iletti. Prens, İsrail ile anlaşma sonrasında suikasta kurban giden Eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat’ın örneğini vererek bu endişesini vurguladı. Gazze’ye saldırıların başlamasından önce, Suudi Arabistan ve İsrail arasında normalleşme görüşmeleri devam ediyordu. ABD’nin arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleri, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmişti ancak İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar normalleşme sürecini gölgelemişti. Bu durumdan kaygı duyan Prens Muhammed bin Selman, öldürülebileceği endişesiyle ABD Kongre üyelerine temkinli bir şekilde durumu anlattı.

Prens bin Selman, İsrail ile anlaşma sonrasında korumasız kalarak suikasta kurban giden Enver Sedat’ın akıbetini hatırlattı ve bu konuda ABD’den aldığı güvenceleri sorguladı. İsrail ile anlaşmanın Filistin devletini de kapsaması gerektiğini belirterek önlemlerin net bir takvim dahilinde atılması gerektiğini vurguladı. Prens, Suudi halkının ve Ortadoğu ülkelerinin halklarının güvenliği için bu konunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini ABD Kongre üyelerine iletti.

Gazze’deki insanlık dramının ardından, Arap dünyasının İsrail’e karşı duyduğu öfkeye dikkat çeken Prens Selman, Filistin devletinin kurulması ve İsrail ile anlaşılması için somut adımların atılması gerektiğini ifade etti. Bu konuda adım atılmazsa, bölgedeki istikrarın tehlikeye girebileceğini ve Kutsal toprakların koruyucusu olarak Suudi Arabistan’ın itibarının zedelenebileceğini vurguladı. Tüm bu endişelerini ABD Kongre üyeleriyle paylaşarak, daha uygun bir anlaşmanın sağlanması için baskı uygulamaya çalıştığı belirtildi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, İsrail ile normalleşme adımlarına ilişkin kaygılarını ABD yetkililerine ilettiği ve bu sürecin Filistin halkını da göz önünde bulunduracak şekilde ilerlemesi gerektiğini vurguladığı görüşmeler, bölgedeki siyasi dengeler açısından önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Suikast Endişesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin