1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İngiltere Matematik Öğretmeni Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulundu!

İngiltere Matematik Öğretmeni Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de, matematik öğretmeni olan 37 yaşındaki Holly Rouse-Sweeney adlı kadın, özel ders verdiği öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına mahkum edildi. Sweeney, öğrencisiyle online ders sonrasında evinde buluşarak çocuğun reşit olmadığını bile bile cinsel ilişkiye girmişti. Ancak olay, çocuğun annesinin öğrencisinin telefonunda rastladığı uygunsuz WhatsApp mesajlarıyla ortaya çıktı. Anne durumu polise bildirdi ve polis ekipleri olayı soruşturmaya başladı. Ekipler, Sweeney’in evinde bulunan dizüstü bilgisayarı inceledi ve Sweeney’in suçlamaları kabul ettiğini, hatta çocuğun yaşına dair notlar bulunduğunu tespit etti. The Mirror gazetesinin haberine göre, Sweeney, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederken, akıl sağlığı sorunları olduğunu iddia etti.

Holly Rouse-Sweeney’nin öğrencisine cinsel istismarda bulunması, toplumda büyük bir infial yarattı. Bu tür olayların okullarda daha sık yaşanmaya başlaması ise ebeveynleri ve yetkilileri endişelendiriyor. Eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanması ve öğrencilerin istismara karşı korunması için daha sıkı önlemler alınması gerektiği belirtiliyor.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, Holly Rouse-Sweeney’nin meslek hayatı da sona ermiş oldu. Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Sweeney, cinsel istismar suçundan dolayı aldığı hapis cezasıyla da cezalandırıldı. Sweeney’in akıl sağlığı sorunları başta olmak üzere psikolojik yardım alması gerektiği konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Benzer durumların yaşanmaması ve çocukların güvende olması için eğitim kurumlarında titizlikle önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor. Aynı zamanda, ailelerin çocuklarıyla daha fazla iletişim halinde olmaları ve çocuklarının internet ve sosyal medya kullanımını yakından takip etmeleri gerektiği hatırlatılıyor. Her türlü istismara karşı çocukları korumak, toplumun birinci önceliği olmalıdır. Holly Rouse-Sweeney’nin yaşadığı olay, toplumda büyük yankı uyandırmış ve dikkatleri bu konuya çekmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere Matematik Öğretmeni Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin