1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Sert Açıklamalar: Teröre Mezar Olacağız!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Sert Açıklamalar: Teröre Mezar Olacağız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bir televizyon kanalındaki değerlendirmesinde, Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, PKK terör örgütünün ülkemize bela olduğunu belirterek, destek verenlerle birlikte tarihin sayfalarına gömeceklerini vurguladı. TSK’de komanda tugayı sayısını 20’nin üzerine çıkardıklarını ve kapsamlı operasyonlara başladıklarını belirten Güler, terör örgütünü çaresiz bir hale getirdiklerini ifade etti.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonları hakkında konuşan Güler, amacın kilidi kapatmak olduğunu belirtti. Irak ile ortak harekat merkezi kurulması konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığını aktaran Güler, Iraklı dostların Ankara’ya gelerek iş birliği için toplantı yapacaklarını söyledi. Güler, Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin terör örgütüyle ilişkilerini sürdürdüğünü ve Türkiye’nin buna tepki gösterdiğini ifade etti.

Güler, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının güney sınırındaki huzuru sağladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevrede huzur sağlamak için çaba gösterdiğini belirtti. Güler, ABD’nin terör örgütü YPG’ye hava savunma sistemleri vermesine karşı çıkarak, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. F-16 tedarik sürecinin olumlu yönde ilerlediğini belirten Güler, Eurofighter uçaklarının temininin son aşamaya geldiğini söyledi.

Yunan Sağlık Bakanı’nın Türkiye’ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Güler, Yunanistan ile güven artırıcı faaliyetlere destek verdiklerini belirtti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin de konuşan Güler, durumun insanlık dışı bir boyuta ulaştığını ve Türkiye’nin tahliye işlemlerine her zaman hazır olduğunu ifade etti. Çelik Kubbe projesinin Türk savunma sanayisine katkı sağlayacağını belirten Güler, ülkenin savunma sanayisinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den Sert Açıklamalar: Teröre Mezar Olacağız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin