1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Beyaz Saray, Doha’daki ateşkes müzakerelerine Hamas’ın da katılmasını bekliyor!

Beyaz Saray, Doha’daki ateşkes müzakerelerine Hamas’ın da katılmasını bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze’deki olası ateşkes sürecine ilişkin son durumu değerlendirdi. Jean-Pierre, 15 Ağustos Perşembe günü Doha’da gerçekleşecek olan ateşkes müzakerelerinin önemine vurgu yaparak, Hamas’ın katılımını umut ettiklerini belirtti. Ayrıca, ateşkesin sağlanmasını ve savaşın sona ermesini istediklerini söyledi. Bu ateşkesle birlikte esirlerin evlerine dönebileceğini ve Filistinlilere insani yardımların ulaştırılabileceğine dikkat çekti. Jean-Pierre ayrıca, İsrail ile İran arasındaki gerilimin azalacağına inandıklarını belirtti.

Sözcü, ABD yönetiminin İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışına onay vermesinin ardından “Orta Doğu’da tansiyonun düşmesini istiyoruz” açıklamasını yineledi. ABD ve İsrail’in Doha’da olacağını ve Hamas temsilcilerinin de müzakereler için orada olmasını umduklarını belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile CIA Direktörü William Burns’ün bölgede olduğunu ve görüşmelerin yeniden başlaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in bölge ziyaretini iptal ettiği ancak Mısırlı ve Katarlı mevkidaşlarıyla telefonda görüşerek müzakerelerle ilgili güncel durumu değerlendirdiği bilgisi verildi.

Haberde, yarınki müzakerelerin öneminin altı çizildi. Jean-Pierre, ateşkesin sağlanmasıyla savaşın sona ereceğini ve bölgede tansiyonun düşeceğini ifade etti. Ayrıca, esirlerin ve Filistinlilerin insani yardımların ulaştırılmasının mümkün olacağını vurguladı. ABD yönetiminin bölgedeki durumu yakından takip ettiği ve taraflar arasında ateşkese varılması için çaba harcadığı belirtildi. Ayrıca, İsrail ile İran arasındaki gerilimin de azalması bekleniyor.

Sonuç olarak, Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre’in Doha’da yapılacak ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamalarda, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona ermesi gerekliliği vurgulandı. ABD’nin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve taraflar arasında ateşkese varılması için çaba gösterdiği ifade edildi. Yarın gerçekleşecek olan müzakerelerin bölgedeki tansiyonu düşürme potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Saray, Doha’daki ateşkes müzakerelerine Hamas’ın da katılmasını bekliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin