1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’ye Yeniden Refah Partisi’nden Büyük Transfer!

AKP’ye Yeniden Refah Partisi’nden Büyük Transfer!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin kuruluşunun 23. yıl dönümü kutlamaları Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikte, partiden ayrılan ve AK Parti’ye katılan 2 milletvekili ile 13 belediye başkanına rozet takıldı. Ankara’daki kulisler uzun süredir transfer olacak isimler hakkında spekülasyonlar yaparken, bu transferlerin büyük çoğunluğunun Yeniden Refah Partisi’nden olduğu ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geçtiğimiz günlerde transfer haberleriyle ilgili siyasi şantajı gündeme getirmiş ve parti üyelerinin AK Parti tarafından siyasi baskı altına alındığını iddia etmişti. Bu açıklamaların üzerine AK Parti’ye geçen isimler de netleşmeye başladı.

AK Parti’ye katılan isimler arasında Adana Saimbeyli’den Mahmut Dal (Bağımsız), Adana Feke’den Cömert Özen (YRP), Elazığ Arıcak/Bükardi’den Ali Açmaz (Bağımsız), Erzurum Horasan’dan Hayrettin Özdemir (İyi Parti), Erzurum Köprüköy’den Nevzat Karasu (YRP), Konya Doğanhisar’dan Ali Öztoklu (Bağımsız), Muş Bulanık’tan Fehim Kaya (YRP), Muş Merkez Yeşilova’dan Ömer Faruk Yenilmez (YRP), Ordu Çaybaşı’ndan Mesut Karayiğit (YRP), Samsun Ayvacık’tan Refahattin Şencan (YRP), Şanlıurfa Birecik’ten Mehmet Begit (Bağımsız) ve Uşak Banaz’dan Zafer Arpacı (Bağımsız) gibi isimler yer alıyor. Ayrıca İstanbul’dan ayrılan eski İYİ Partililer Seyithan İzsi̇z ve Ahmet Ergasun Yücel de AK Parti’ye geçen milletvekilleri olarak sıralanıyor.

Bu transferlerin AK Parti’ye güç katacağı ve parti içindeki dinamizmi artıracağı düşünülüyor. AK Parti’nin 23. yıl dönümünde gerçekleşen bu önemli etkinlik, partinin geleceği ve siyasi hedefleri açısından da önem taşıyor. AK Parti’nin bu yeni üyeleriyle birlikte daha da güçlenerek önümüzdeki seçimlere hazırlanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’ye Yeniden Refah Partisi’nden Büyük Transfer!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin