1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. BM Direktörü: “İsrail Okulları Hedef Almayı Sürdürüyor, Bu Münferit Bir Olay Değil”

BM Direktörü: “İsrail Okulları Hedef Almayı Sürdürüyor, Bu Münferit Bir Olay Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsani Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten, Gazze’nin Et-Tabiin Okulu’na yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Doughten, son zamanlarda İsrail’in sığınak olarak da kullanılan okulları hedef aldığını ve bu saldırıların “münferit” olaylar olmadığını vurguladı. Et-Tabiin Okulu’na gerçekleştirilen saldırının, çatışmaların başından bu yana yerinden edilmiş kişilerin barındığı en ölümcül saldırılardan biri olduğunu belirtti. Lisa Doughten, saldırının sabah namazı sırasında gerçekleştirildiğini ve en az 100 kişinin hayatını kaybettiği olayın büyük dehşet verici olduğunu ifade etti.

Söz konusu saldırının ardından Gazze’de İsrail ordusu tarafından üç okula daha saldırıldığını dile getiren Doughten, 3-4 Ağustos tarihleri arasında üç okulun ve 8 Ağustos’ta iki okulun hedef alındığını belirtti. Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, şiddet olayları sonucunda 40 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 90 binden fazlasının yaralandığını aktardı. Ayrıca, 10 bin kişinin kayıp olduğu ve enkaz altında gömülü olabileceği bilgisini paylaştı.

Lisa Doughten, Gazze’deki yıkımın sürekli arttığını ve sağlık sisteminin zor durumda olduğunu belirtti. Siviller için hiçbir korumanın olmadığını vurgulayan Doughten, İsrail’in yardımlara sürekli engel olduğunu ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki sivil halkın güvenliğini sağlamak iddiasıyla verilen tahliye emirlerinin istenen etkiyi göstermediğini ve çoğu insanın birden fazla kez yerinden edildiğini aktardı.

Lisa Doughten, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Gazze’deki durumun kritik olduğunu ve yardım çağrısında bulundu. Sivillerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını talep ederken, İsrail’in acil önlemler alması gerektiğini ve yaşanan felaketlerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çeken Doughten, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Direktörü: “İsrail Okulları Hedef Almayı Sürdürüyor, Bu Münferit Bir Olay Değil”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin