1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail Askerleri Tarafından Tecavüz Edilen Filistinli Esire Ev Hapsi Kararı!

İsrail Askerleri Tarafından Tecavüz Edilen Filistinli Esire Ev Hapsi Kararı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’deki Negev Çölü’ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde, İsrail askerlerinin Filistinli esirlere tecavüz etmelerine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Bu olayın ardından 5 asker hakkında ev hapsi kararı alındı. Olay, İsrail’de büyük bir siyasi krize neden olarak, kamuoyunu ikiye böldü.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesine göre, askeri mahkeme, alıkonulan Filistinliye tecavüz etmekle suçlanan 5 asker hakkındaki kararını açıkladı. Güvenlik kamerası kaydına rağmen askerler tutuklanmadı ve mahkeme tarafından ev hapsi kararı verildi. 10 askerden 5’i serbest bırakılırken diğerlerinin soruşturması devam ediyor. İsrail mahkemesi, tecavüzle suçlanan 5 askerin gözaltı sürelerini uzatarak soruşturmanın derinleştirilmesini istedi.

Sde Teiman gözaltı merkezi, işkence ve kötü muameleyle tanınıyor. New York Times gazetesinde çıkan bir haberde, burada tutulan Gazzelilerin açık alanda elleri kelepçeli ve gözleri bağlı şekilde saatlerce oturtulduğu belirtilmişti. Tutukluların burada 3 aya kadar kalabildiği ve sorgulama süreçlerinde insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı iddia edilmişti. Serbest bırakılan bazı esirler, Sde Teiman’da işkence gördüklerini ifade etmişti.

Gözaltı merkezinde yaşanan bu insanlık dışı olaylar, İsrail’in uluslararası itibarını da zedeliyor. Filistinli esirlere karşı işlenen suçlar, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılarla birlikte eleştiriliyor. İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı dünya çapında bir tepki oluşuyor ve adalet talep ediliyor.

Bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, uluslararası medya bu konuyu yakından takip ediyor. İsrail yönetiminin bu skandala nasıl bir tepki vereceği ve sorumluların nasıl cezalandırılacağı merak konusu. İsrail içinde de olay büyük yankı uyandırarak siyasi bir krize neden oldu. Kısa süre içinde yaşanan gelişmeler, uluslararası ilişkileri de etkilemeye başladı. İsrail’in bu olayla ilgili tutumu, ülkenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Askerleri Tarafından Tecavüz Edilen Filistinli Esire Ev Hapsi Kararı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin