1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Türkiye’den Yunanistan’a Yangın Destekli Yardım Geldi!

Türkiye’den Yunanistan’a Yangın Destekli Yardım Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman yangınları nedeniyle Yunanistan’ın zor bir süreçten geçtiği bilgisini veren haberde, başkent Atina yakınlarındaki Varnava’da çıkan yangının etkisiyle şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldığı ve Attiki bölgesindeki çeşitli yerleşim bölgelerine kadar ulaştığı belirtilmektedir. Yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle tehlike altındaki yerleşim yerlerinin tahliye edildiği ifade edilmektedir. Türkiye’nin yangınlarla mücadele kapsamında Yunanistan’a gönderdiği 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterin Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’na indiği haberde yer almaktadır.

Türkiye’nin, Yunanistan’a yardım eli uzattığı vurgusu yapılan haberde, başkent Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın nedeniyle yardım teklifinde bulunduğu bilgisi verilmektedir. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan aracılığıyla Yunanistan’a yardım teklifinde bulunduğu ve Yunanistan’ın da bu teklifi değerlendireceği belirtilmektedir. Türkiye’nin yangınla mücadele amacıyla Yunanistan’a gönderdiği 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter için çalışmalar başlatıldığına dair bilgi de haberde yer almaktadır.

Yunanistan’da yaşanan yangında maalesef 1 kişinin hayatını kaybettiği ve bu nedenle üzücü bir durum oluştuğu aktarılan haberde, itfaiye ekiplerinin Vrilisia’da bir iş yerinde yaptığı aramada yanmış bir cesedin bulunduğu bilgisi verilmektedir. Bu cesedin yangın sırasında kaybolan bir kadına ait olduğu belirtilerek, yangının etkisiyle 100 binden fazla alanın zarar gördüğü duyurulmuştur. 702 itfaiyeci ve 199 aracın yangınla mücadele ettiği ve 3 hastane ile bazı manastırların tahliye edildiği ifade edilmiştir.

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Fransa, İtalya ve Çekya’dan da yardım ekiplerinin Yunanistan’a gönderildiği bilgisi paylaşılan haberde yer almaktadır. Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerin de yangınla mücadeleye destek olmak için ekipler gönderdiği belirtilmiştir. Meteoroloji uzmanları tarafından hava koşullarının perşembe gününe kadar yangın riskini artıracağı uyarısı yapılarak tedbirli olunması gerektiği aktarılmıştır. Son olarak Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü’nün tahliye emirlerine vatandaşların uyması gerektiğini belirten açıklamalarına da haberde yer verilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’den Yunanistan’a Yangın Destekli Yardım Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin