1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İki Kez Kalbi Duran Aile Hekimi Taburcu Oldu: Şiddet Yüzünden Hekimliği Bırakıyorum!

İki Kez Kalbi Duran Aile Hekimi Taburcu Oldu: Şiddet Yüzünden Hekimliği Bırakıyorum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Ortakent 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde, 29 Temmuz tarihinde gerçekleşen bir olayda hasta ve yakınlarının saldırısına uğrayan 63 yaşındaki aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar, iki kez kalbi durduktan sonra özel bir hastanede entübe edilerek sağlığına kavuştu. Bugün taburcu olan Tezvar, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi ve avukatı Onursal Özbek ile bir basın açıklaması yaparak yaşadıklarını anlattı.

Olayın gerçekleştiği gün, hastane odasında muayene ederken içeri girmeye çalışan bir hasta ve yakınının hemşireye ateşini ölçtürdüğünü söyleyen Tezvar, kendisine saldıran kişilerin “Bakacaksın ulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ben mi arayayım sen mi arayacaksın” diyerek kolumdan tutup sürüklediğini ve boğazını sıktıklarını ifade etti. Kolumdaki morluklar da henüz geçmemiş durumda olan Tezvar, 40 yıllık bir hekim olarak hayatında ilk defa böyle bir saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Olayın ardından sağlık durumuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine hiçbir şekilde ulaşılmadığını açıklayan Tezvar, bu durum karşısında hekimliği bırakmaya karar verdiğini dile getirdi. Tezvar’ın avukatı Onursal Özbek ise, geçmişte bu tür şiddet olayları konusunda uyarılarda bulunduğunu ve bugün doktora yönelik şiddetin artış gösterdiğini belirtti. Tezvar’a yapılan saldırının katalog suçlara girdiğini ve bu tür suçların caydırıcı bir şekilde yargılanmaması durumunda her kamu çalışanının benzer risklerle karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.

Sonuç olarak, Bodrum ilçesindeki Ortakent 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleşen saldırı sonrasında yaşananlar, hekim Mustafa Hürkal Tezvar’ın mesleği bırakma kararına yol açmıştır. Tezvar’ın ve avukatının açıklamaları, doktora yönelik şiddetin artması ve yargıdaki eksiklikler konusunda dikkat çekici bir durumu ortaya koymaktadır. Bu tür saldırıların caydırıcı hukuki önlemlerle engellenmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İki Kez Kalbi Duran Aile Hekimi Taburcu Oldu: Şiddet Yüzünden Hekimliği Bırakıyorum!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin