1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’in Tabiin Okulu’na 3 Büyük Bombayla Saldırısı: 100 Ölü, Onlarca Yaralı!

İsrail’in Tabiin Okulu’na 3 Büyük Bombayla Saldırısı: 100 Ölü, Onlarca Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de bulunan hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü olan İsmail es-Sevabite, İsrail’in Tabiin Okulu’na saldırı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırıda 100 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Sevabite, saldırı sonrasında yaralılara yardım edecek hastane olmadığını belirterek, İsrail’in sağlık sistemini de yok ettiğini söyledi. Sevabite, saldırıda kullanılan bombaların her birinin 900 kilogram olduğunu ve bu katliamın Amerika’nın İsrail’e yeşil ışık yakmasının ardından gerçekleştiğini ifade etti.

Sevabite, Tabiin Okulu’nun, İsrail işgalinin başlangıcından bu yana hedef alınan 175. barınma merkezi olduğunu belirtti. Ayrıca bu okulun arasında, İsrail işgalinin doğrudan hedef aldığı ve birçok katliamın yaşandığı 155 okul bulunduğunu açıkladı. Sevabite, İsrail ve ABD yönetimini bu katliamdan sorumlu tuttu. Saldırı sonucunda ölenlerin cesetlerinin parçalandığını ve yangın nedeniyle yanarak ciddi şekilde zarar gördüğünü dile getirdi.

İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Saldırı sonucunda çıkan yangın nedeniyle cesetlerin parçalandığı ve etrafa dağıldığı belirtildi. Sivil savunma ekipleri, ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği açıklandı.

Saldırı sonrasında Gazze’deki sağlık sektörünün ciddi şekilde zarar gördüğü ve tıbbi malzemelerde ciddi eksiklikler yaşandığı bildirildi. Bu tür olaylarla başa çıkmanın imkansız olduğunu ifade eden Sevabite, sağlık sisteminin tamamen yok edildiğini vurguladı. Saldırının ardından hastalara gerekli tıbbi müdahalenin yapılamaması nedeniyle ölümlerin arttığı belirtildi. Bu olayın sorumlularının İsrail ve ABD yönetimi olduğu ve bu katliamdan hesap vermesi gerektiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Tabiin Okulu’na 3 Büyük Bombayla Saldırısı: 100 Ölü, Onlarca Yaralı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin