1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yargı kararını görmezden geldi, meclis üyesini kürsüden indirtti

Yargı kararını görmezden geldi, meclis üyesini kürsüden indirtti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısı, Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar başkanlık etti. Gündemde yer alan 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısına AKP’li Başkan Çolakbayrakdar ile İYİ Parti Meclis Üyesi Selim Alpaslan’ın tartışması gündeme damga vurdu.

MAHKEME KARARINI YOK SAYDI

Toplantının odak noktası, Erciyesevler Mahallesi’ndeki eski Bölge Trafik Arsa’sı oldu. 1990’larda planlanan bölge için imar kanununa göre sosyal donatı alanlarının (park, cami, sağlık ocağı, anaokulu, ilkokul vb.) yer alması öngörülmüştü.

Ancak, bu alanlar daha sonra imar tadilatıyla konut alanına dönüştürülüp satılmıştı. Bölge halkı, imar tadilatını mahkemeye taşıdı ve mahkeme, belediyeye sosyal donatı alanlarını içeren yeni bir imar planı hazırlama talimatı verdi.

AKP’li Belediye Başkanı ve AKP’li Meclis üyelerinin mahkeme kararlarına rağmen mevcut imar planını onaylamakta ısrar etmesi üzerine İYİ Parti Kocasinan Meclis Üyesi Selim Alpaslan söz aldı.

KÜRSÜDEN İNDİRTTİ

Meclis üyelerini kanuna aykırı davrandıkları gerekçesiyle uyaran İYİ Partili Alpaslan’a AKP’li Başkan Ahmet Çolakbayrakdar sert tepki gösterdi.

Çolakbayrakdar’ın “Polemik yapma. Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsun” sözleri üzerine ellindeki mahkeme kararlarını gösteren Alpaslan, “Ben etmiyorum” yanıtını verdi.

Bunun üzerine AKP’li Çolakbayrakdar, “Devam edersen meclisten dışarı attırırım” dedi. Alpaslan ise “Halkın sesini kıstıramazsınız” ifadelerini kullandı.

Yaşanan gerginliğin ardından belediye görevlileri, Belediye Başkanı Çolakbayrakdar’ın talimatıyla İYİ Partili Meclis Üyesi Alpaslan’ı konuşma yaptığı kürsüden indirdi.

“BASIN MENSUPLARI VE VATANDAŞLARIN ÇEKİM YAPILMASI ENGELLENDİ”

Öte yandan CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri de bir basın toplantısı düzenledi AKP’li Başkan Çolakbayrakdar’a tepki gösterdi.

CHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Zeki Gümüş, toplantılarda basın mensuplarının ve vatandaşların çekim yapma haklarının engellenmesini eleştirerek bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. CHP’li Gümüş ayrıca meclis toplantısında AKP’li Başkanın verdikleri soru önergelerini gündeme almamasına da tepki gösterdi.

“ÖNERGELERİMİZ GÜNDEME ALINMADI”

Belediyenin hukuksuz uygulamalarla yönetildiğini kaydeden Belediyesi Meclis Üyesi Zeki Gümüş, şöyle konuştu:

– Kocasinan Belediyesi meclis toplantısında görüşülmek üzere kamuoyunun gündeminde olan Kocasinan Belediye Muhasebe Müdürlüğü’ne atanan Eski Akkışla Belediye Başkanının ataması, Dragon Festivali ve Tasarruf Tedbirleri kapsamında belediyenin bağlı şirketlerinin SGK ve vergi borçlarına karşılık devredilen taşınmazlara ilişkin olmak üzere 31.07.2024 tarihinde üç adet soru önergesi verdik. Vermiş olduğumuz bu soru önergelerinden rahatsız olmuşlar kil Belediye Kanunu’nun 21. maddesine aykırı bir şekilde, meclis gündemine alınmamıştır.

– Belediye Kanunu’nun 21. Maddesi gereği, meclis üyeleri tarafından sunulan soru önergeleri, belediye meclis gündemine alınmalı ve gerekli açıklamalar yapılmalıydı. Lakin bu açıklamalar yapılmadan Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 11. maddesine aykırı olarak usule uyulmadan Belediye başkanı tarafından sadece gündeme alınan maddeler görüşülmüş, gündem maddeleri tamamlanır tamamlanmaz da oturum kapatılmıştır.

– Daha sonrasında, basın mensupları ve vatandaşlar dışarı çıkartılarak ses ve görüntü alınması yasaklanmak suretiyle oturuma gündem dışı devam edilmiştir. Bu durum, belediyemizin hukuka ve demokratik süreçlere olan bağlılığını sorgulamakta ve vatandaşlarımızın bilgi alma hakkını ihlal etmektedir. Meclis üyelerinin demokratik süreçlere katılımını engelleyen, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini ihlal eden bir uygulamadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargı kararını görmezden geldi, meclis üyesini kürsüden indirtti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin