1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Kanlı Saldırıları: 205 BM Çalışanı Hayatını Kaybetti!

İsrail’in Gazze’deki Kanlı Saldırıları: 205 BM Çalışanı Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun başlattığı saldırılar sonucunda Gazze’de Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanları da dahil olmak üzere 205 kişi hayatını kaybetti. 7 Ekim tarihinde başlayan saldırılar, masum Filistinlilere yönelik ağır işkenceler ve soykırım suçlarıyla devam ediyor. İsrail askerleri genç, yaşlı, erkek, kadın demeden herkesi hedef alırken, sağ kalan Filistinliler ise açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda kalıyor.

UNRWA, Gazze’de yaşanan insani krize ilişkin açıklama yaptı ve İsrail ordusunun sivil can kayıplarına, yerinden edilmelere ve altyapıya verdiği zararlara dikkat çekti. Her 10 kişiden 9’unun yerinden edildiği Gazze’de, bazı kişilerin birkaç kez hatta 10 kez yer değiştirmek zorunda kaldığı belirtildi. Sağlık sistemine verilen zarar nedeniyle hastanelerin hizmet veremediği, ancak UNRWA’ya ait sağlık merkezlerinin hala faal olduğu ifade edildi.

Gazze Şeridi’nde uzun süredir devam eden saldırılarda, BM çalışanlarının da aralarında bulunduğu 205 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda en az 16 bin 314 çocuk, 10 bin 980 kadın olmak üzere toplamda 39 bin 699 Filistinli öldü, 91 bin 722 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının saldırılara hedef olduğu ve sivil altyapının zarar gördüğü bildirildi.

Gazze’de yaşanan bu trajedi, insani kriz boyutlarına ulaşmış durumda. İsrail ordusunun masum Filistinlilere yönelik saldırılarına son verilmesi ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için uluslararası bir çözüm bulunması gerekiyor. UNRWA ve diğer insan hakları örgütleri, acil müdahalelerin yapılması ve savaş suçlarının sorumlularının hesap vermesi konusunda çağrıda bulunuyor. Her geçen gün artan ölüm ve yaralanma sayıları, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyor. Gazze’de yaşanan kriz, bir an önce sona erdirilmeli ve mazlumların hakları korunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Kanlı Saldırıları: 205 BM Çalışanı Hayatını Kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin