1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Sağanak Felaketi: Ölümler ve Tutuklamalar

İzmir’de Sağanak Felaketi: Ölümler ve Tutuklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, 12 Temmuz günü saat 18.00 sularında başlayan sağanak yağmur sonucunda Bayraklı ilçesinde metrekare başına 39,7 kilogram yağış düştü. Yağışın etkisiyle kent merkezinde Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Yağmaktan kaçmak için hareket eden Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz, su dolu yolda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Onu kurtarmaya çalışan ikinci el eşya satıcısı İnanç Öktemay (44) da aynı şekilde akıma kapılarak öldü. Deniz, İzmir’de, Öktemay ise Osmaniye’de defnedildi.

SORUŞTURMADA 14 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Soruşturma sonucunda 30 kişiden 14’ü tutuklandı. 2 şüpheliden birinin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin yurt dışında olduğu belirtildi. Tutuklanan sanıklardan Zekeriya T. ise daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 11 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. 26 Temmuz’da Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, diğer gözaltına alınan isimlerle birlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

ZİNCİRLEME KUSUR

Olayla ilgili hazırlanan yeni bilirkişi raporunda, Deniz ve Öktemay’ın herhangi bir kusuru olmadığı belirlendi. Raporda olayın önlenebilir olabileceği ve kaçınılmazlık unsuru olmadığı vurgulandı. Olayın gelişiminde zincirleme kusurlar olduğu tespit edildi. İki kurumun da koruyucu ve önleyici tedbirler almadığı belirtildi.

SANIKLAR İÇİN 22 YIL 6 AY CEZA TALEBİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak 13’ü tutuklu 42 kişiden ‘taksirle öldürme’ suçundan 15 yıla kadar hapis talep etti. Suçun bilinçli taksirle işlendiği düşünüldüğü için sanıklara 22 yıl 6 ay ceza istendi. Mahkemeye iddianame gönderildi. Sanıkların cezalarının, kusurlarının ağırlığı dikkate alınarak belirlenmesi istendi.

‘SİYASİ BİR AMACIMIZ YOK’

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu ve İzmir Yörükler Derneği üyeleri, ölenlerin anısına çiçek bıraktı. Deniz’in amcası Veli Aba, Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı tarafından arandıklarını ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından aranmadıklarını belirtti. Siyasi bir amaçlarının olmadığını söyleyen Aba, adalet talebinde bulundu.

‘BU ZİHNİYETİ KINIYORUZ’

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Osman Karakuzu, yapmış oldukları ziyaretin amacını açıkladı. Sokakta yaşayan vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Karakuzu, şüphelilerin serbest bırakılmasını eleştirdi ve adalet talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Sağanak Felaketi: Ölümler ve Tutuklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin