1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da Orman Yangını Söndürme Helikopteri Gökdere Köprü Barajı’na Düştü!

Adana’da Orman Yangını Söndürme Helikopteri Gökdere Köprü Barajı’na Düştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınına 2 Ağustos’ta müdahale ederken Göksu Çayı üzerinde düşen yangın söndürme helikopteri, Tirezek mevkisindeki Gökdere Köprü Barajı’ndan su alırken yaşanan bir kazadır.

Helikopterde bulunan 5 kişi, barajdan yüzerek kurtulmuş ve botlar yardımıyla kıyıya çıkarılmıştır. Yangın diğer ekiplerin müdahalesiyle söndürülmüş ve 5 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Enkazın çıkarılabilmesi için ise çalışmalar başlatılmıştır.

Ankara ve Adana’dan bölgeye sevk edilen JAK ve SAK ekipleri, su altı robotuyla helikopterin enkazına ulaşmışlardır. Helikopterin bulunduğu bölgeye ulaşmak için botlar kullanılmış ve suyun seviyesi düşürülerek helikopterin çıkarılması için gerekli önlemler alınmıştır.

Ekip, helikopterin enkazını su yüzeyine çıkarmak için 200 tonluk vinç kullanmıştır. Suda yapılan çalışmalar sonucunda helikopterin enkazı 200 tonluk vince bağlanarak karaya çıkarılmış ve bölge halkının ilgisiyle takip edilen bu çalışma gece saatlerinde tamamlanmıştır.

Çıkarılan helikopterin pervanelerinin kırıldığı ve gövdesinin hasar aldığı tespit edilmiştir. Helikopterin parçalanarak vinçle TIR’a yüklenmesi ve ilgili kurumların kontrolünde incelenmek üzere Ankara’ya ve sonrasında Rusya’ya gönderilmesi planlanmıştır. Karada ise helikopterin parçalara ayrılması işlemi başlamıştır.

Kazada can kaybı yaşanmamış olup, helikopterin su altından çıkarılması için gösterilen çaba ve titizlik takdirle karşılanmıştır. Helikopterin neden düştüğü ve kazaya sebep olan faktörlerin incelenerek benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınacağı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Orman Yangını Söndürme Helikopteri Gökdere Köprü Barajı’na Düştü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin