1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Emniyeti’nden DHKP-C’ye Darbe: İki Kritik İsim Yakalandı!

İstanbul Emniyeti’nden DHKP-C’ye Darbe: İki Kritik İsim Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyeti’ne bağlı olan İstihbarat Şube Müdürlüğü Polisleri, son bir hafta içerisinde terör örgütü DHKP-C’ye yönelik iki önemli tespit gerçekleştirmiştir. DHKP-C’nin gizli faaliyetleri deşifre edilmiş ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, bu tespitlerin ardından iki operasyon düzenlemiştir. İlk operasyonda, Sultanbeyli İlçesi’nde faaliyetler yürüten ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranan İ.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Özel Harekat birimi ile gerçekleştirdiği ikinci operasyon ise DHKP-C adına faaliyetler yürüten ve örgüt içinde kritik bir isim olduğu belirtilen M.D. isimli şahsa yönelik gerçekleştirilmiştir. M.D.’nin terör örgütü adına eylem potansiyeline sahip olduğu ve terör saldırısı arayışı içerisinde olduğu ifade edilmiştir. Özellikle lise ve üniversite çağındaki gençleri terör örgütüne katılmaya teşvik ettiği iddia edilen M.D. operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır. İki ayrı operasyon sonucunda gözaltına alınan İ.A. ve M.D. tutuklanmış ve cezaevine gönderilmiştir.

Operasyonlar sonucunda yakalanan şahısların terör örgütü DHKP-C’nin faaliyetlerine dahil oldukları ve örgüt adına çeşitli işlemlerde bulundukları belirlenmiştir. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütü DHKP-C’nin etkinliğinin zayıflatılması ve örgüt üyelerinin adalete teslim edilmesi sağlanmıştır.

Bu operasyonlar, Emniyet teşkilatının terörle mücadele konusundaki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha göstermiştir. Özellikle terör örgütlerinin gençleri kandırarak örgüte katılmalarını engelleme konusunda yapılan çalışmaların önemi bir kez daha vurgulanmıştır. İstanbul Emniyeti, vatandaşların güvenliği ve ülkenin huzuru için terör örgütleriyle amansız bir mücadele yürütmeye devam edecektir. Son bir haftada gerçekleştirilen bu operasyonlar, terör örgütlerine karşı alınan kararlı önlemlerin bir göstergesi olarak kayda geçmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Emniyeti’nden DHKP-C’ye Darbe: İki Kritik İsim Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin