1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsrail’de Gidiş-Dönüş Uçuşlarını Askıya Alarak Dikkat Çeken 20 Yabancı Hava Yolu Şirketi!

İsrail’de Gidiş-Dönüş Uçuşlarını Askıya Alarak Dikkat Çeken 20 Yabancı Hava Yolu Şirketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’e gidiş-dönüş uçuşlarını askıya alan yabancı hava yolu şirketi sayısının 20’ye ulaştığı bildirildi. Kanal 12’nin haberine göre, Orta Doğu’da artan güvenlik endişeleri sebebiyle birçok hava yolu şirketi, İsrail’e seferlerini durdurma kararı aldı. Önce uçuşları askıya alan şirketler, aldıkları kararları uzatıyor. Bu durum nedeniyle yurt dışında mahsur kalan 150 bin İsrail vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.

İrlanda merkezli Ryanair, 8 Ağustos’a kadar, İspanya merkezli Air Europa ve Bulgaristan merkezli Bulgaria Air, 9 Ağustos’a kadar, İtalya’nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi ITA ve Hırvatistan merkezli Croatia Hava Yolları ise 10 Ağustos’a kadar İsrail uçuşlarını askıya aldı. Letonya merkezli AirBaltic, Hindistan merkezli AirIndia ve İspanya merkezli Iberia Express’in 11 Ağustos’a kadar, Polonya ulusal hava yolu şirketi LOT’un da 12 Ağustos’a kadar seferlerini durdurduğu açıklandı.

Ayrıca Romanya merkezli Tarom, Alman Lufthansa, İsviçre Uluslararası Hava Yolları, Avusturya Hava Yolları, Brüksel Hava Yolları ve Almanya merkezli Eurowings’in 13 Ağustos’a kadar, Yunanistan merkezli Aegean Hava Yolları’nın 14 Ağustos’a, ABD merkezli Delta Hava Yolları’nın 31 Ağustos’a ve İngiltere merkezli EasyJet’in 29 Mart 2025’e kadar İsrail uçuşlarına ara verdiği belirtildi. ABD merkezli United Hava Yolları ve İspanya merkezli Vueling Hava Yolları da bir sonraki duyuruya kadar seferlerini durdurdu.

Son yaşanan olaylar, bölgede büyük endişe yaratmış durumda. İsrail ordusunun Lübnan’a düzenlediği saldırı sonucunda Hizbullah Hareketi’nin üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün öldürülmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğraması bölgedeki gerginliği artırdı. Heniyye suikastıyla ilgili olarak İran ve Hamas, saldırıyı İsrail’in gerçekleştirdiğini iddia ederken, İsrail ise suikastı üstlenmedi. Bu durum, bölgede çatışma riskini artırıyor. İran ve Hizbullah, “etkili ve güçlü” bir karşılık vereceklerini açıklarken, uluslararası toplum ise durumu sakinleştirmek ve daha fazla kötüleşmesini engellemek için çaba gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Gidiş-Dönüş Uçuşlarını Askıya Alarak Dikkat Çeken 20 Yabancı Hava Yolu Şirketi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin