1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hizbullah Liderinden İsrail’e Sert Yanıt: “Cevabımız Güçlü Olacak!”

Hizbullah Liderinden İsrail’e Sert Yanıt: “Cevabımız Güçlü Olacak!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri olan Hasan Nasrallah, İsrail’in 30 Temmuz’da Beyrut’a düzenlediği saldırıya misilleme yapacaklarını açıkladı. Bu saldırıda Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür öldürülmüştü. Nasrallah, Şükür’ün ölümünün 7’nci günü düzenlenen törende video konferans aracılığıyla konuştu. İsrail’in beklentilerine yanıt vereceklerini belirten Nasrallah, misilleme işini tek başlarına veya diğer direniş gruplarıyla (Yemen’deki Husiler ve Irak’taki Şii milisler) yapacaklarını ifade etti.

Nasrallah, İsrail’in Tahran’da Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yönelik suikast olayından sonra sadece İran’ın değil, Hizbullah ve Yemen’in de yanıt vereceğini söyledi. İsrail’in Hizbullah’la geniş çaplı bir savaşa girmesinin kolay olmadığını belirten Nasrallah, İsrail’in savaşa girmek için bahane aramadığını vurguladı.

İsrail’in 30 Temmuz’daki saldırısına yanıt vermek için harekete geçeceklerini söyleyen Nasrallah, bu yanıtın güçlü ve etkili olacağını belirtti. Misilleme için beklediklerini kaydeden Nasrallah, “Meydanları bekliyoruz” dedi. Ayrıca Nasrallah, Hizbullah’ın tek başına ya da diğer direniş gruplarıyla hareket ederek misilleme işini yerine getireceğini açıkladı.

Nasrallah, İsrail’in savaşa girmek için bahane aramadığını ve herhangi bir provokasyon olmadan bu yola başvurabileceğini belirtti. Hamas lideri İsmail Heniyye’nin suikasta uğramasının ardından İsrail’in sadece İran’dan değil, Hizbullah ve Yemen’den de misilleme beklediğini ifade etti.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 30 Temmuz’da İsrail’in düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini ve bu yanıtın güçlü olacağını açıkladı. İsrail’in beklediği misillemeyi tek başlarına ya da diğer direniş gruplarıyla birlikte yapacaklarını belirten Nasrallah, bu konuda herhangi bir şüpheleri olmadığını ve kararlı olduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah Liderinden İsrail’e Sert Yanıt: “Cevabımız Güçlü Olacak!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin