1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Rusya’nın serbest bıraktığı Ilya Yashin: Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz

Rusya’nın serbest bıraktığı Ilya Yashin: Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT koordinasyonunda gerçekleştirilen esir takası çerçevesinde Rusya’nın Almanya’ya sınır dışı ettiği Rus muhalif aktivist Ilya Yashin, “Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz, sorumluluğumuzun farkındayız” ifadesini kullandı.

İHA

Milli İstihbarat Teşkilatı koordinasyonunda önceki gün gerçekleştirilen esir takası çerçevesinde Almanya’ya sınır dışı edilen Rus muhalif aktivistler Ilya Yashin, Vladimir Kara-Murza ve Andrei Pivovarov, Almanya’nın Bonn şehrinde basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna’daki savaşı eleştirdiği için tutuklanan Yashin, “Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz, sorumluluğumuzun farkındayız. Rusya dışında Rus siyasetinin nasıl yapılacağını bilmiyorum ama öğrenmeye çalışacağım” dedi.

Gerçekleştirilen esir takasını isteği dışında Rusya’dan sınır dışı edilmek olarak gördüğünü belirten Yashin, “İçtenlikle söylüyorum, şimdi her şeyden çok evime dönmek istiyorum” ifadelerini kullanarak bundan sonraki görevinin ülkesinde özgürlük ve demokrasi için mücadeleye devam etmek olduğunu sözlerine ekledi.

“PUTİN’İ MEŞRU BİR BAŞKAN OLARAK GÖRMÜYORUM”

Vladimir Kara-Murza ise Batı’nın Kremlin ile takas konusunda daha önce anlaşmış olsaydı Rusya’da cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Alexei Navalny’nin hala hayatta olabileceğini söyleyerek, “Belki de Alexei burada ve özgür olurdu diye düşünmemek benim için zor” şeklinde konuştu.

Karısını bir daha asla göremeyeceğinden ve bir Rus hapishanesinde öleceğinden emin olduğunu söyleyen Kara-Murza, af için Vladimir Putin’e bir dilekçe yazmasının istendiğini belirterek, “Onu meşru bir başkan olarak görmediğimi; bir diktatör, bir gaspçı ve bir katil olarak gördüğümü söyledim. Ve merhamet için hiçbir dilekçeyi imzalamayacağımı çünkü hiçbir şeyden suçlu olmadığımı söyledim” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’nın serbest bıraktığı Ilya Yashin: Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin