1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li İlgezdi’den İstanbul depremi uyarısı: Vatandaş nereye sığınacak, AVM’lere mi?

CHP’li İlgezdi’den İstanbul depremi uyarısı: Vatandaş nereye sığınacak, AVM’lere mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul’da deprem toplanma alanlarının AVM’lere tahsis edildiğini belirterek, “Uzmanların ısrarla uyardığı büyük İstanbul depreminde insanların toplanma alanlarında AVM’ler yükseliyor. Deprem sonrası İstanbul’daki vatandaş nereye sığınacak, AVM’lere mi?” dedi. İlgezdi, 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşananları da anımsattı. 

İlgezdi, yaptığı açıklamada, İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının AVM’lere dönüştürülmesi uygulamalarının İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından hazırlanan “Kamusal Alanın Dönüşümü: Alışveriş Merkezlerinin Kentsel Etkileri Üzerine Değerlendirme” raporuna da yansıdığını söyledi. 

“TOPLANMA ALANLARINDA AVM’LER YÜKSELİYOR”

Uzmanların, İstanbul’daki olası depremle ilgili uyarılarını hatırlatan İlgezdi, “”İPA tarafından hazırlanan rapor bizlere acı gerçekliği sunuyor. Rapordaki verilere göre, İstanbul’da en az 42 bin 200 kişinin deprem sonrası barınma ihtiyacını karşılayabileceği büyüklükteki toplam alanda, 95 adet 20 bin metrekarenin üstünde AVM bulunuyor. Uzmanların ısrarla uyardığı büyük İstanbul depreminde insanların toplanma alanlarında AVM’ler yükseliyor. Deprem sonrası İstanbul’daki vatandaş nereye sığınacak, AVM’lere mi?” diye sordu.

“AVM’LERE DEĞİL YEŞİL ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

İlgezdi, şu ifadeleri kullandı: 

– Devlet yönetmek, halka ölümle daima burun buruna bir yaşam sunmak değil ama, AKP iktidarı bunun bilincinde de değil. Depreme hazırlıksız olduğumuzu, insan canına değil ranta değer verildiğini 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde şahit olduk. Bugün İstanbul’da yeşil alan adına hiçbir şey kalmamış durumda.

– Deprem gibi afet durumunda toplanma noktası olarak belirlenmiş yeşil alanlar imara açılmış, betonlaşma ve rant desteklenmiş, doğa ve insan hayatına yüz çevrilmiş. AVMlere değil, yeşil alanlara ihtiyacımız var. İstanbul depremi için bir planınız var mı? Olası bir afet durumunda insanlar nereye, ne koşulda sığınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li İlgezdi’den İstanbul depremi uyarısı: Vatandaş nereye sığınacak, AVM’lere mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin