1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın dikkate aldığı raporda başka koltuklar var – Can Coşkun

Erdoğan’ın dikkate aldığı raporda başka koltuklar var – Can Coşkun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidar partisinde yerel seçim faturasının nasıl kesileceği bu satırlarda zaman aralığı da verilerek yer almıştı. Önce il başkanları, sonra kabine değişimi olacağı ve hangi koltukların muhtemel olduğu da…

Kızılcahamam Kampı öncesi bilgi aldığım kaynakların ağır ekseriyeti haklı çıktı. Bakanlık değişimi sonrası gözler parti MYK’sı ile diğer bakanlı koltuklarına çevrildi. 

Tercihler, Kızılcahamam Kampı’nın neden öne çekildiğini ve hangi raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkate alındığını da doğruluyor.

Hatırlatalım…

Erdoğan’a iki yerel seçim sonuç raporu geldi. Kendi talebiyle biri Beştepe diğeri parti kaynaklı raporlar hazırlanmıştı. 

Partinin raporunda ekonomik durum asıl oy kaybı faktörü olarak işaret ediliyor, ekonominin düzelmesi halinde oyların evine döneceği varsayılıyordu. Adaylar yanlış değildi. 

Beştepe kadroları ise aday tercihinin ve propaganda sürecinin etkisizliğine dem vuruyor, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerdeki adayların erken motivasyon kaybının bu sonuca yol açtığını söylüyordu. 

Erdoğan yanlış adaydan ziyade ekonomi nedeniyle oy kaybettiğini düşünmüş olmalı ki, Murat Kurum’a eski bakanlık koltuğunu verdi.

Yeni bakanlık tercihleri de böyle olacak. 

Normalleşmenin taca çıkmasıyla teknokrat bakanlardan uzaklaşması beklenen Cumhurbaşkanı, Tarım ve Ticaret gibi bakanlıkların yanı sıra asgari ücret konusunda hedefleri dağıtmak için Çalışma Bakanı’nı da değiştirebilir. 

Çünkü dikkate aldığı raporda bakanları suçlayan şu bölüm vardı: 

“Bakanlar kendi memleketlerinde etkisiz kaldılar.”

Mevcut Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı Kastamonu’da kazandıramadı. 

Mevcut Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan Mardin’i kazandıramadı. Doğum yeri Artuklu’yu da…

Mevcut Ticaret Bakanı Ömer Bolat İstanbul doğumlu ama ailesi Ereğli’den. Memleketi olarak bahsettiği yerde Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye karşı CHP kazandı. 

Gerçi İstanbul seçimlerinin faturası Murat Kurum’a kesilmediyse, bakanların tam kadro İstanbul çıkarması yapmak zorunda kalınca memleketlerini ihmal etmelerine mi kesilecek?

Öyle ya da böyle Erdoğan’ın faturayı kesme biçimi yeni koltukları işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın dikkate aldığı raporda başka koltuklar var – Can Coşkun
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin