1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Hırsızı, bıçaklayıp boynunu kırmışlar

Hırsızı, bıçaklayıp boynunu kırmışlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da kapısını çaldığı kişinin telefonundan birisini aramak istediğini söyleyen genç adam, telefonu alıp bir anda koşmaya başladı. Koştuğu sırada dengesini kaybeden genç adam bu sırada yolda seyreden aracın altına girdi. Olay geçtiğimiz yıl 3 Ağustos tarihinde Kâğıthane ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre göre 26 yaşındaki Sultan Elmusa, tanımadığı bir evin kapısını çalarak birini arayacağını söyleyerek cep telefonu kullanmak istedi. Bu sırada evde bulunan Muhammed S. (21), kendisinden yardım isteyen gence cep telefonunu verince olanlar oldu.

KAÇARKEN ARACIN ALTINA GİRİP BOYNUNU KIRDI

Telefonu alan Sultan Elmusa kullanıyormuş gibi yaptığı sırada kaçmaya çalıştı. Muhammed S. ile evde bulunan ağabeyi İbrahim S. (26) ve baba Yusuf S. (47), kaçmaya çalışan Sultan Elmusa’yı yakalamak için uğraştı. Burada yaşanan arbededen kaçan şahıs, sokak içerisinde koştuğu sırada dengesini kaybederek park halindeki araca kafasını çarpıp yere düştü. Arkadan gelenlerde onu yerde öldüresiye darp etti. Çevredekileri ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulans genci hemen hastaneye götürdü.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Boynunda kırık oluşan ve göğüsten aşağısı felç olan Sultan Elmusa, tedavi gördüğü hastanede 7 gün sonra hayatını kaybetti. Olayın ardından geniş çalışma başlatan Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri, görgü şahitlerinin ifadelerine başvurarak sokaktaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kimlikleri belirlenen Muhammed S., İbrahim S. ve Yusuf S.’yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Şahıslar ifadelerinin alınması ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Muhammed S. ve İbrahim S. “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

YERDE BIÇAKLAMIŞLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan şüpheliler olay günü maktulün ikametlerine gelerek kapıyı çaldığını arından kovaladığı bir kişinin evin içine girdiğini kendilerine teslim etmesini istediğini söyledi. Eve kimsenin girmediğini söyleyen şüpheliler maktul ikna olmak için telefonunuzdan numarası olup olmadığını görmek istediği için telefonu verdiğini ancak maktulün telefonu alarak koşmaya başladığını anlattılar. Taraflar arasında yaşanan koşuşturma sırasında maktulün araca çarptığını, bu sırada kendilerinin de savunma Sultan Elmusa’ya tekme attıklarını belirttiler. Yapılan incelemelerde maktulün bıçaklandığında belirlendi.

MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılığa sunulan Adli Tıp Raporuna göre maktulün boynunda oluşan kırık nedeniyle hayatını kaybettiği aynı zamanda birçok kez de bıçaklandığı ifade edildi. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda İbrahim S., Muhammed S., ve Yusuf A., hakkında ‘Kasten Adam Öldürme’ ve ‘Kasten Yaralama’ suçları kapsamında müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheliler ilerleyen günlere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hırsızı, bıçaklayıp boynunu kırmışlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin