1. Haberler
  2. Ankara
  3. Çorum’daki onkoloji tanı ve tedavi merkezi bölgeye hitap ediyor

Çorum’daki onkoloji tanı ve tedavi merkezi bölgeye hitap ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziyarette; Çorum İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Arif Pilgir, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sinan Zehir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce ve İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı’ya eşlik etti.

Hastanede tedavi gören hastaları ziyaret eden Milletvekili Ahlatcı, hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek yakından ilgilendi.

Ahlatcı ve beraberindeki heyete Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Gamze Tatar, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezini gezdirerek bilgiler aktardı.

Tatar, merkezde bulunan cihazların tanıtımını yaptı.

ÇORUM VE AMASYA BÖLGESİ OLARAK HASTALAR TEDAVİ EDİLİYOR

Ziyarette konuşan Radyoloji Onkoloji Uzmanı Doktor Melike Pekyürek Varan ise, Çorum ve Amasya bölgesi başta olmak üzere hastaların tedavi edildiğini söyledi.

Her ay yaklaşık kırk yeni hastaya tedavi verildiğini aktaran Dr. Melike Pekyürek Varan; yaklaşık 800-900 seans tedaviler uygulandığını söyledi.

Varan, “Radyasyon tedavisi tümörü küçültme, bunu ameliyata hazırlık olarak yapabiliyoruz. Tümörü tamamen yok etmek amacıyla yapabiliyoruz. Bazen de ameliyat sonrasında kalıntıları yok etmek için yapabiliyoruz. Eş zamanlı olarak kemoterapi verebiliyoruz. Eskiden hastalarımızı hep Samsun’a, Ankara’ya başka illere göndermek zorunda kalırken, şimdi yüzde doksan oranında hastalarımız tüm tedaviyi burada alabiliyor” şeklinde konuştu.

Tedavi edilemeyen hastanın çok çok az olduğunun altını çizen Varan, artık sevk durumunun bittiğinin bilgisini paylaştı.

SAMSUN VE ANKARA DIŞINDA BÖLGEDE BÖYLE MERKEZ YOK

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin iki aşamada Çorum’a kazandırıldığını söyleyen Milletvekili Yusuf Ahlatcı, 11 Mart tarihinden itibaren Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nde yapılan tedavilerin rakamlarını açıkladı.

Tedavi merkezinde, Linac cihazında günlük 38 ile 40 civarında hastaya radyo terapi uygulanmakta olduğunu söyleyen Ahlatcı; bugüne kadar Bin 269 hastamız bu tedavi merkezimizden faydalanmıştır dedi.

Milletvekili Ahlatcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mart tarihi itibariyle PET/CT çekim sayısı 617 rakamına ulaşmıştır. Kemoterapi seans sayısı 11 Bin 887, radyoterapi seans sayısı 910, sayılarına ulaşarak gerçekten bölgemiz için ne kadar önemli bir birimin kazandırıldığını da bu verilen sayılarla ortaya koymuş olmaktayız. Samsun ve Ankara dışında bölgemizde böyle bir tesis, böyle bir merkez bulunmamaktadır. Ben bu tesisin kazandırılmasında emeği geçen daha önceki milletvekillerimiz başta olmak üzere sağlık bakanımıza ve sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.”

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Corum Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Corum Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çorum’daki onkoloji tanı ve tedavi merkezi bölgeye hitap ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin