1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Camide çocuklara ahlak dersi

Camide çocuklara ahlak dersi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benim Ahlakım Projesi’ni hayata geçiren Eyüpsultan Müftülüğü, projede yer alan 9 imamla ilçe genelindeki camilerde çocuklara ve gençlere ahlak dersleri veriyor. Benim Ahlakım Projesi’nde yer alan İmam Mahmut Enes Yılmaz, projenin detaylarını SABAH’a anlattı. 8 aydır ilçenin farklı camilerinde projenin sürdürüldüğünü ifade eden Yılmaz, 9-16 yaş arası çocukların ahlak derslerine katıldığını ifade etti. Bugüne kadar 2 bin civarındaki çocuğun farklı ahlak konularında bilgilendirildiğini belirten Yılmaz, “Sene boyunca yayılan bu prfojenin her ay farklı ahlak konuları bulunuyor. Haftanın bir günü 2 saat olmak üzere belirlenen ahlak eğitimleri veriliyor. Hedef gençlerin İslam’ın, Hz. Peygamber’in ahlakını öğretmek ve anlatabilmek. Öğreterek hayatlarında uygulamalarını sağlamaya çalışıyoruz” diyor.

“İSLAM AHLAKI HER ŞEYDE VAR”

Farklı ahlak konularını aylar içinde ele alarak çocuklara aktardıklarını belirten Yılmaz, “İlk programımızda Peygamberlerin ahlakını öğrettik. Sabır, temizlik, israf konuları, çocukların anne babalarını karşı ahlakı, öğretmenine karşı ahlakı, sosyal çevre ahlakı açısından kendi arkadaşlarına karşı nasıl bir ahlakı ilişkisi olacağına yönelik konuları ele aldık. Önümüzdeki ay okullar bitiyor ve yaz Kur’an Kursları açılıyor. En son spor ahlakını çocuklara işleyeceğiz. Sonra ise futbol turnuvasını yapacağız. İslam her şeyde var. O nedenle hem sporda hem oyunlar da hem de hayatın içinde İslam ahlakı var. Her şeyde İslam’ın belli kuralları var” ifadelerini kullanıyor.

“İSLAMİ AHLAK BİR REFLEKS HALİNE DÖNÜŞEBİLSİN”

Yılmaz en büyük amaçlarının ise şöyle anlatıyor: “İslam yaşamın her alanında var ve ahlakı da o nedenle ön planda ele alıyoruz. Çünkü ahlakla birlikte İslam her alanda var. Sadece camide değil, sadece namaz kılarken değil, sadece ibadet ederken değil. İslam her yerde var. Müslüman’ın gittiği her yerde var. Bunu biz çocuklara çocukken işlemeye çalışıyoruz ki, daha sonra İslami ahlak bir refleks haline dönüşebilsin. Bu proje toplumdaki ahlaki çürümüşlüğü de yok edecek. Bizler toplum olarak ahlaktan uzaklaştığımız için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Biz bu konuda çocuklarımızdan başlayarak İslam ahlakına bürünürsek bu sıkıntımız da azalacaktır. Bu projeyi her sene devam ettirmeyi düşünüyoruz. Üç camide başladık şu an 10 camide eğitimler devam ediyor. Bu projenin Türkiye geneline yayılmasını istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın proje yarışmasına katılmak istiyoruz. Başarılı görürlerse projeyi tüm Türkiye’de bu proje uygulanabilir. Amacımız Diyanet İşleri Başkanlığı görsün Türkiye genelindeki camilerde uygulasın amaçlarımızdan biri de bu.”

GAZZE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Projeye katılan çocuklar Gazze’yi unutmadı. İlçe genelinde belirlenen bir parkta ağaçlara Gazze’de şehit olan çocukların isimlerinin yazılı olduğu plakalar yerleştirildi. Ayrıca camilerde fazla olan teşbihler de değerlendirildi. Tespihlere ‘Ağaçlar da Allah’ı zikrederler ama onların tespihe ihtiyaçları yoktur. Bu teşbih bizim sizlere hediyemizdir” notuyla parklardaki ağaçlara yerleştirilip hediye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Camide çocuklara ahlak dersi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin