1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP: Teröre Karşı Meydan Okuma

CHP: Teröre Karşı Meydan Okuma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi” düzenledi. Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, TUSAŞ saldırında şehit düşenlerle Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne terörle mücadelede verilen şehitlere rahmet diledi.

Terörün amacının korkutmak olduğunu belirten Özel, “Terörün oluşturmak istediği korkuyu yenip meydana gelenlere teşekkür ederim. Bu meydanda bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre, hayatımızın her alanını esir alan şiddete karşı hep birlikte meydan okumaya geldik” diye konuştu.

“Ülkemiz 40 yıldır terör örgütlerinin hedefi olmaktadır” diyen Özel, “Milletimiz terör saldırılarında şehitler vermiş, çok acılar çekmiştir. Bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet’in 101. yılını kutlayacağımız bugünlerde dimdik ayaktadır ve teröre teslim olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Özel, “Biz bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Güçlü, zengin, demokratik bir Türkiye için terörü bitiren, şiddeti yok edip yurttaşlarını güvende tutan, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileriye giden bir Türkiye için çalışanlarız” ifadesini kullandı.

‘Kardeşliğin teminatıyız’

CHP’nin toplumsal barışın sağlanması ve bir daha şehit gelmemesi ve anaların gözyaşı dökmemesi için irade sahibi olduğuna işaret eden Özel, “CHP şehit aileleri ve gazilerin yüzüne bakamayacağı hiçbir yöntemin içinde olmayacak. Onun için Devlet Bey’in söyledikleriyle değil toplumsal mutabakatla, milletin temsilcileriyle birlikte yol almak en doğrusudur. Bu ülkedeki toplumsal barışın da kardeşliğin de ülkenin bölünmez bütünlüğünün de teminatı, bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Özel, konuşmasını “Teröre rağmen bir arada yaşama irademizden, kardeşliğimizden, vazgeçmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsüne teslim olmadık, olmayacağız” sözleriyle tamamladı.

‘Anayasa oyunu ayıplı bir hesap’

Özgür Özel, Kürtlerin “sorunumuz kalmadı” diyene kadar Kürt sorununun varlığına inanacaklarını dile getirerek şöyle devam etti:

“Bu sorunlar kayyum politikalarının sona ereceği, sivil ve demokratik siyasetin önünün açılacağı, herkesin kendini özgür ve eşit hissedeceği, toplumsal barışın bir mutabakat inşa edileceği bir süreci Meclis’te başlatarak, takip ederek ve sonlandırarak çözülmelidir. Biz bu zemini oluşturacak girişimlere üzerimize ne düşüyorsa katkı vereceğiz. Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun ama bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlıştır. Bir kişinin sorununu çözüp Tayyip Bey’in de istediğini alıp bu alışverişle bir anayasa oyunu kurma hesabı ayıplı bir hesaptır. Bunun için biz çözüm için Meclis’i adres gösteriyoruz.” Özel, “Biz Erdoğan’ın sorununu çözmek için anayasa yapmayız” diye konuştu.

‘Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi farz’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi 4. Olağan Genel Kongresi’nde yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasına atıf yaparak “Biz de Kürt ve Türklerin birbirini sevmesinin, birbirlerinin hakkına, hukukuna saygı duymasının farz olduğunu söylüyoruz. Biz de buna inanıyoruz. Geçmişte defalarca Türk ve Kürtlerin tarihsel iş birliklerinin çok önemli süreçlere sebebiyet verdiğini ve Türkiye halklarına kazandırdıklarına defalarca şahitlik yaptık. Şimdi bu tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratik bir zemine, anlayışa kavuşması gerektiğini belirtmek istiyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP: Teröre Karşı Meydan Okuma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin