1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara Saldırısında Yakalanan Teröristin Şoke Eden Geçmişi!

Ankara Saldırısında Yakalanan Teröristin Şoke Eden Geçmişi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın TUSAŞ tesisine 23 Ekim tarihinde düzenlenen saldırı, 9 yıldır aranan iki teröristin istihbarat zafiyetini bir kez daha ortaya çıkardı. Güvenlik kaynaklarına göre, terörist Ali Örek’in PKK’nın 2016’da İdil’deki eylemlere karıştığı ve 8 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılarda yer aldığı belirlendi.

Örek ve beraberindekiler, çukur eylemleri sonrası Şırnak’tan kaçarak Irak sınırına sığındı. Yakalanan teröristler sayesinde parmak izi eşleşmesi yapılarak Örek’in Ankara saldırısını gerçekleştirdiği tespit edildi. Terörist, sahte kimlik kullanarak Ankara’ya gelmişti.

Örek hakkında 2016’dan beri arama kararı bulunduğu ve çeşitli suçlardan arandığı belirtildi. Saldırı sonrası parmak izi eşleşmesiyle kimliği tespit edilen terörist, silahlı ve bombalı saldırılara katılmaktan aranıyordu.

Kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek ise terör örgütünün canlı bomba eğitimi verdiği taburunda uzun süre eğitim aldı. Kendini gönüllü olarak intihar saldırısına adayarak Ankara saldırısına katıldı. Aranmasına rağmen geldiği Ankara’da TUSAŞ’a saldırdığı ve polisle çatışırken intihar ettiği tespit edildi.

Alçiçek’in terör örgütünün bombalı saldırılarını düzenlediği “Ölümsüzler Taburu”nda eğitim aldığı ve Irak’tan sonra Türkiye’ye geldiği bilgisi elde edildi. Örek gibi, Alçiçek de uzun süredir aranıyordu ve saldırının ardından yakalandı.

Saldırı sonrası her iki teröristin de öldürüldüğü, güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda ortaya çıktı. Teröristlerin bu saldırıların yanı sıra daha önce de birçok eyleme karıştıkları belirtiliyor. Ankara saldırısının ardından güvenlik güçleri daha fazla zafiyete meydan vermemek adına çalışmalarını artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Saldırısında Yakalanan Teröristin Şoke Eden Geçmişi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin