1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Savunmada millilik oranını artırıyor… Silah temizlik ve koruma yağları millileşiyor

Savunmada millilik oranını artırıyor… Silah temizlik ve koruma yağları millileşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA (İGFA) –  SARSILMAZ ile Koçak Speedol savunma sanayinde millilik oranını artıracak, stratejik öneme sahip bir iş birliğine imza attı. 

İş birliği için imzalar, Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Murat Akalın ve Koçak Speedol Genel Müdürü Yusuf Koçak tarafından atıldı. İş birliği silahlar için kullanılan SPEEDOL SPD 63460 kodlu yağın TÜBİTAK desteğiyle Koçak Speedol tarafından geliştirilmesini ve saha atış testlerinin SARSILMAZ tarafından yapılmasını kapsıyor. Ayrıca; kullanıma hazır olan silah yağları, SARSILMAZ’ın ürettiği silahların paketlerinde standart olarak bulunacak.

İş birliği sayesinde Milli Piyade Tüfeği MPT-76 başta olmak üzere milli olarak üretilen birçok silahın temizlenme ve korunması için gerekli olan yağlarda dışa bağımlılık son bulacak. SARSILMAZ-Koçak Speedol iş birliğiyle ortaya çıkan ürün, ülkemizdeki tüm piyade tüfekleri için kullanılabilecekken, iş birliğinin hedeflerinden biri de ürünün ihracını gerçekleştirerek savunma sanayinin dünya pazarındaki payını artırmak.

Yerli ve milli silah yağı;  doğada çözünür, sentetik ester bazlı, uzun ömürlü bir silah yağlayıcı olma özelliğinden dolayı, muadillerine göre daha çevreci ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak bir ürün olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunmada millilik oranını artırıyor… Silah temizlik ve koruma yağları millileşiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin