1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Yılda Ne Kadar Artacak?

Asgari Ücret Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Yılda Ne Kadar Artacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek yılın yaklaşmasıyla birlikte, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zamlar, vatandaşların gündeminde önemli bir konu haline gelmiştir. Şu an 17 bin lira seviyesinde olan asgari ücret, AKP kulislerinde yer alan iddialara göre önümüzdeki yılda artış görmesi planlanmaktadır. Bazı kaynaklar, 2025 yılında beklenen enflasyon oranı olan yüzde 25 civarında bir artışın yeterli olacağını düşünürken diğerleri, vatandaşlar üzerinde yapılan etki analizlerine dayanarak asgari ücretin yüzde 28-30 civarında artırılması gerektiğini savunmaktadır.

Muhalefet partileri ise asgari ücretin en az 30 bin lira olması gerektiği görüşündedir. Aralıkta oluşturulacak asgari ücret tespit komisyonunda en düşük bu rakamın masaya yatırılması gerektiği belirtilmektedir. Farklı kurumlar tarafından yapılan anketlerde ise çeşitli tahminler ortaya konmuştur. OVP’ye göre yüzde 41.5 zam yapıldığında net asgari ücret 24 bin 58 TL olacakken Merkez Bankası anketine göre bu rakam 24 bin 336 TL olacaktır. Anadolu Ajansı anketine göre yüzde 42.64 zamla 24 bin 251 TL, Reuters anketine göre yüzde 42.95 zamla 24 bin 304 TL ve Finansal Kurumlar Birliği anketine göre yüzde 49.39 zamla 25 bin 399 TL olması beklenmektedir.

Öte yandan, emekli aylıklarına da yapılacak zamların ne olacağı da merak konusu haline gelmiştir. Geçimin her geçen gün zorlaştığı bu dönemde emeklilerin de beklentileri yüksektir. Vatandaşların gelirlerinin artırılması ve geçim koşullarının iyileştirilmesine yönelik adımların atılması beklenmektedir. Kamuoyu, yeni yıl öncesinde bu konuların dikkate alınmasını ve adil bir şekilde çözüme kavuşturulmasını talep etmektedir.

Sonuç olarak, asgari ücret ve emekli aylıklarındaki zamların belirlenmesi, gelecek yılın en önemli konularından biri haline gelmiştir. Farklı kesimlerin beklentileri ve talepleri doğrultusunda yapılacak zamların, vatandaşların yaşam standartlarını olumlu yönde etkileyeceği ve ekonomik refahlarını artıracağı düşünülmektedir. Bu konuda alınacak kararların, toplumun geniş kesimlerini kapsayacak şekilde adaletli ve dengeli bir şekilde gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asgari Ücret Zam Oranları Belli Oldu! Yeni Yılda Ne Kadar Artacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin