1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gürz-22 Operasyonlarıyla İlgili Açıklama: 55 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gürz-22 Operasyonlarıyla İlgili Açıklama: 55 Şüpheli Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hükümetin terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Yerlikaya, Türkiye genelinde 17 ilde gerçekleştirilen “Gürz-22” operasyonlarında PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne mensup 55 şüphelinin yakalandığını kamuoyu ile paylaştı. Bu operasyonların amacının terörist grupların faaliyetlerini engellemek ve ülkenin güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirtti.

Operasyonlara ilişkin detayları paylaşırken, halkın can ve mal güvenliğini sağlama adına alınan önlemlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Yerlikaya, terörle mücadele konusunda devletin azim ve kararlılığının devam edeceğini vurguladı. Bu tür operasyonların, terör örgütlerine karşı yürütülen etkin bir mücadelenin bir parçası olduğunu belirten Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliğinin korunması için her türlü tedbirin alınacağının altını çizdi.

Hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu ve terör örgütlerine karşı operasyonlara ara vermeden devam edeceğini belirten Yerlikaya, teröristlere ve destekçilerine göz açtırılmayacağını vurguladı. Türkiye’nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine de önem verdiğini ve bu konuda atılan adımların etkin bir şekilde sürdürüleceğini hatırlatan Yerlikaya, teröre karşı mücadelenin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirtti.

Öte yandan, operasyonlarda yakalanan şüphelilerin sorgularının devam ettiği ve adli sürecin titizlikle yürütüldüğü bilgisi de paylaşıldı. Operasyonlar sırasında ele geçirilen delillerin incelenmekte olduğu ve şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantılarının detaylı bir şekilde araştırıldığı belirtildi. Halkın güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadelede verilen kararlılığın devam etmesi için önleyici operasyonlara ve güvenlik önlemlerine devam edileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gürz-22 Operasyonlarıyla İlgili Açıklama: 55 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin