1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İKTİDARIN YÖNETİM ANLAYIŞI ÜRETİCİLERİN EMEĞİNİ ÇÖPE Mİ ATIYOR?

İKTİDARIN YÖNETİM ANLAYIŞI ÜRETİCİLERİN EMEĞİNİ ÇÖPE Mİ ATIYOR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TÜİK verilerine göre bu yıl domates üretiminde %9.1’lik bir artış beklenmesine rağmen bu artışın tüketici fiyatlarına yansımadığını vurguladı. Gürer, iktidarın yönetim anlayışının üreticinin emeğinin çöpe gitmesine neden olduğunu belirterek, domatesin işçilik ve nakliye masrafları nedeniyle tarlada çürüdüğünü dile getirdi.

Tarlalarda çürümeye terk edilen domateslerin salça ya da kurutulmuş ürün olarak değerlendirilmemesini eleştiren Gürer, üreticilerin domatesi kilogramını 1.5-2 liradan dahi satamadığını ifade etti. Üreticilerin işçilik ve nakliye maliyetleri yüzünden domatesi tarlada bırakmak zorunda kaldığını ve bu durumun binlerce ton ürünün boşa gitmesine neden olduğunu belirtti.

Altunhisar’da domates üreticisi olan Uğur Tekeli, CHP Milletvekili Gürer’e yaşadığı sorunları anlattı. Geçen yıla göre zararlarının daha da büyüdüğünü belirten Tekeli, fabrikaların alım fiyatının dekar başına maliyetin çok altında olduğunu ve bu durumun üreticileri zor durumda bıraktığını aktardı. Nakliye masrafları ve fabrika payı düşüldüğünde domatesi tarlada bırakmanın daha karlı hale geldiğini dile getirdi.

Uğur Tekeli, tarlada çürümeye terk edilen domateslerin milli bir servet kaybı olduğunu vurgulayarak, maliyetlerin ve yüksek faizli kredilerin üreticileri zor durumda bıraktığını belirtti. Tarlada kalan binlerce ton domatesin hem üreticiye hem de ülke ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekerek endişelerini paylaştı.

Üreticilerin emeğinin karşılığını alamadığını söyleyen Uğur Tekeli, çalışmalarının boşa gittiğini ve gelecekleri konusunda belirsizlik yaşadıklarını ifade etti. Tarımsal faaliyetlerdeki plansızlığın büyük sorun yarattığını belirten Tekeli, çiftçilerin kara bir yıl yaşadığını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Bakanlığı’nın çiftçilere yeterince destek olmadığını belirterek, tarlada çürüyen domateslerin destek verilmediği için çöpe gittiğini ifade etti. Altunhisar’daki üreticilerin acil destek beklediğini vurgulayarak, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde durumun vahim olduğunu ve çiftçilerin desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İKTİDARIN YÖNETİM ANLAYIŞI ÜRETİCİLERİN EMEĞİNİ ÇÖPE Mİ ATIYOR?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin