1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Tüneli’ni Ziyaret Etti ve Çözüm Süreci Hakkında Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Tüneli’ni Ziyaret Etti ve Çözüm Süreci Hakkında Konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli’ni Gençlik Parkı’nda ziyarete açtı. Mansur Yavaş ayrıca gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yavaş, yeni çözüm süreci iddialarına ilişkin, plan ve projelerin halka açıklanması ve Meclis’e sunulması gerektiğini vurguladı. Önceki süreçte yaşananlara atıfta bulunarak yeni maceralara ihtiyaç olmadığını belirtti.

Yavaş, yapılan açıklamaların hukuka uygun olması gerektiğini ve planların Meclis’te tartışılması gerektiğini savundu. Toplumun ortak yaşama iradesinin yaralanabileceğini ve planların halka ve Meclis’e sunulması gerektiğini söyledi. Yavaş, kimse kendi başına karar veremeyeceğini ve üniter yapının değişmesine izin verilemeyeceğini vurguladı. Türk milletinin ve milletvekillerinin bu konuda karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Yavaş, terörist başının muhatap alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti ve meşruiyetin ancak TBMM’de aranması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın sessiz kalmasının başka bir kanadın harekete geçtiğini gösterebileceğini söyleyen Yavaş, daha önceki çözüm sürecinin başarısız olduğunu ve yeni maceralara gerek olmadığını söyledi. Türkiye’ye bir şey dayatma hakkının olmadığını ve son sözün Türk milletine ait olduğunu vurguladı. Yavaş, TBMM’ye sunulan planların Türk milletine sorulması gerektiğini savundu.

Sonuç olarak, Mansur Yavaş’ın gündeme ilişkin açıklamaları, hukuka uygunluk vurgusu, plan ve projelerin halka ve Meclis’e sunulması gerekliliği ve ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, Türk milletinin karar mekanizmasının önemine dikkat çektiğini görmekteyiz. Yavaş, toplumun ortak yaşama iradesini korumanın ve ülkenin geleceği konusunda sorumlu davranmanın önemini vurgulayarak, herkesin demokratik süreçlere saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Tüneli’ni Ziyaret Etti ve Çözüm Süreci Hakkında Konuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin