1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan BRICS Zirvesi’nde Güçlü Mesajlar

Erdoğan’dan BRICS Zirvesi’nde Güçlü Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında düzenlenen “Genişletilmiş BRICS+ Oturumu”nda konuşma yaptı. Erdoğan, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür etti ve başarılı ev sahipliği için kutladı. Ayrıca, dönem başkanlığını üstlenecek Brezilya’ya şimdiden başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileten dostlara teşekkür etti. Terör saldırısının Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığını artırdığını belirtti. Erdoğan, küresel meydan okumalara vurgu yaparak, zirve için belirlenen “adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi” temasını önemsediklerini söyledi.

Erdoğan, sosyoekonomik zorlukların arttığı günümüzde ikinci dünya savaşından sonra kurulan siyasi ve mali mekanizmaların beklentileri karşılayamadığını ifade etti. Türkiye olarak adil bir dünyanın mümkün olduğuna inandıklarını belirten Erdoğan, BRICS’in küresel ticaretin gelişimine katkı sağladığına inandıklarını vurguladı.

Erdoğan, farklı uluslararası kuruluşlarla ilişkilerini ve BRICS ailesiyle sürekli diyalog halinde olduklarını dile getirdi. İnsanlık için hayırlı olmasını temenni etti ve toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Orta Doğu’daki kan dökülmesinin durması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Filistin halkının haklarının korunması çağrısında bulundu. Ayrıca, BM’nin insanlığın umudu olması gerektiğini belirtti ve BM’nin daha etkili bir yapıya kavuşturulması için destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan BRICS Zirvesi’nde Güçlü Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin