1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TUSAŞ’a Alçak Saldırıya Misliyle Karşılık: 59 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

TUSAŞ’a Alçak Saldırıya Misliyle Karşılık: 59 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün gece TUSAŞ’a yapılan alçak terör saldırısının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında 59 terörist öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren 47 terör hedefinin vurulduğu belirtilerek, bu operasyonlar sonucunda 2’si üst düzey toplam 59 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca, 32 terör hedefinin de imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların bertaraf edilerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik olası terör saldırılarının engellenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik 23 Ekim tarihinde hava harekatı icra edildiği belirtildi. Açıklamada, başarılı bir operasyon sonucunda 32 terör hedefinin imha edildiği ve hava harekatlarının kararlı bir şekilde devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yerli ve milli mühimmat kullanarak terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirdiği vurgulanarak, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği ifade edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, asil milletin desteğiyle teröristlere karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtirken, bu operasyonların ülkenin ve milletin bekası ve güvenliği için gerçekleştirildiği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla hareket ederek, ülkede terör örgütlerine karşı etkili bir mücadele yürütmeyi sürdürecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ’a Alçak Saldırıya Misliyle Karşılık: 59 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin