1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan BM Teşkilatı’na Eleştiri: Atalet İçerisinde

Erdoğan’dan BM Teşkilatı’na Eleştiri: Atalet İçerisinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, 24 Ekim’de Birleşmiş Milletler Günü ve BM Teşkilatı’nın 79. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, BM Genel Sekreteri ve BM çalışanlarını tebrik etti. Cumhurbaşkanı, “BM Teşkilatı’nın 79. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle BM Genel Sekreteri ve BM çalışanlarını tebrik ediyorum. Gazze ve diğer çatışma bölgelerinde hayatını kaybeden BM görevlilerinin sayısının rekor düzeylere ulaştığı, barışı koruma misyonlarına saldırıldığı, Genel Sekreteri’nin ‘istenmeyen adam’ dahi ilan edildiği bu günlerde Teşkilat, kuruluş yıldönümünü maalesef buruk bir şekilde idrak ediyor” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki çatışmaların yarattığı yıkımın giderek artan açlık, yoksulluk, İslam ve yabancı düşmanlığı ile ırkçılığın dünyayı sardığını belirten Cumhurbaşkanı, BM’nin gün geçtikçe artan bir görev ve sorumluluk yükünü üstlendiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı şunları söyledi: “Bu sorumluluğun yerine getirilmesi, ancak BM’nin Güvenlik Konseyi dâhil tüm organlarının işlevlerini yerine getirebileceği uygun şartların sağlanmasıyla mümkündür. 79 yıl önce bugün, savaşlardan korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi’nin etkinliğini gölgede bırakan gelişmeler karşısında maalesef atıl durumda.”

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin BM’nin tekrar insanlığın umudu olması ve uluslararası sistemin adil ve eşitlikçi bir yapıya kavuşturulması için çaba göstermeye hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, BM’nin arabuluculuk, barışı koruma, terörle mücadele, göç idaresi, sürdürülebilirlik ve çevrenin korunması gibi konularda çalışmalarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’ye olan desteğin somut bir göstergesi olarak ülkede artan BM varlığını da vurguladı. Son olarak, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü’nü kutlayarak, görevleri sırasında hayatını kaybeden BM çalışanlarını saygıyla anma dileğinde bulundu.

Erdoğan’dan BM Teşkilatı’na Eleştiri: Atalet İçerisinde yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan BM Teşkilatı’na Eleştiri: Atalet İçerisinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin