1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanından TUSAŞ’a Terör Saldırısı Açıklaması

Adalet Bakanından TUSAŞ’a Terör Saldırısı Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Tunç, resmi temaslar için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitti ve burada Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson ile Türkiye Macaristan Adalet Bakanlıkları Arasında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı’nı imzaladı. Ardından, heyetler arası görüşme sonrasında Macar mevkidaşıyla bir basın açıklaması yaptı ve TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Tunç, savunma sanayinde yerli üretimlerle önemli adımların atıldığını vurgulayarak, terör saldırısının savunma sanayini hedef aldığını belirtti. TUSAŞ’a yapılan hain saldırıda 5 vatandaşın şehit olduğunu ve yaralıların hastanelerde tedavi gördüğünü paylaştı. Tunç, savunma sanayinde yerli üretimin önemine dikkat çekti ve hedef alınan savunma sanayinin başarılı olduğunu dile getirdi.

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek, terörle mücadelenin sekteye uğramayacağını ve kararlılıkla devam edileceğini söyledi. Ülke birliği ve halkın güvenliği için terörist grupların temizlenene kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Macaristan Adalet Bakanı Tuzson ve heyetiyle verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Adalet Bakanı Tunç, iki ülke ilişkilerinin her alanda devam ettiğini aktardı. Türkiye ve Macaristan arasında adli ve hukuki iş birliği anlaşmaları olduğunu ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini paylaştı. İki ülke arasındaki adli iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Tunç, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı nedeniyle Macaristan gezisini erken sonlandırarak ülkeye döneceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanından TUSAŞ’a Terör Saldırısı Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin