1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin Hüzünlü Şehitlik Hikayesi

TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin Hüzünlü Şehitlik Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısında makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin şehit düşmesi, yürekleri dağladı. Zahide, eşi Yalçın Ekici’nin 14. evlilik yıl dönümü için gönderdiği çiçeği almaya giderken nizamiyede teröristlerin hedefi haline geldi. Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Ekici, yerli GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde etkin rol aldı. TUSAŞ’ta da birçok proje üzerinde çalıştı. Ayrıca, 2021’de lösemi teşhisi konulan 8 yaşındaki kızının tedavi sürecinde ona büyük destek verdi ve kanser hastalarına yardım etti.

Ekici’nin oturduğu binanın önünde taziye alanı oluşturuldu. Binaya Türk bayrağı asıldı ve saldırı sırasında giydiği botlar girişe konuldu. Ekici ailesi, taziyeleri binanın önünde kabul etti. Bir iş arkadaşı ise Zahide’nin lider mühendis olarak çalıştığını ve evlilik yıl dönümü için eşinden çiçek aldığı, güzel giyinmiş halde işe geldiği bilgisini paylaştı. Aynı zamanda kızı için lösemi tedavisi sürecinde destek olduğunu ve kanserli çocuklara yardım ettiğini belirtti. Eşinin de TUSAŞ’ta çalıştığını, ancak artık özel bir şirkette mühendis olarak görev yaptığını ifade etti.

Zahide Güçlü Ekici’nin ağabeyi Hamit Kurtuluş Güçlü ise kız kardeşinin melek gibi bir insan olduğunu ve çok yardımsever biri olduğunu vurguladı. Lösemi ile mücadele sürecini atlattıktan sonra annesinin şehit olduğu haberiyle sarsılan kızının psikolog eşliğinde destek aldığını aktardı. Zahide’nin vatanına bağlı ve gururlu bir şekilde işlerini yürüten biri olduğunu dile getirdi. Onun yardımseverliği ve vatanseverliği çevresinde herkes tarafından takdir ediliyordu. Zahide Güçlü Ekici’nin terör saldırısında şehit olması, herkesi derin bir üzüntüye boğdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin Hüzünlü Şehitlik Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin