1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Çocuklar Atatürk’ün çocukluğunu sinemada izledi

Çocuklar Atatürk’ün çocukluğunu sinemada izledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan dört filmlik animasyon serisinin ilk filmi olan “Mustafa”, Ankara ve Mersin’den sonra İstanbul’da izleyiciyle buluştu. Atatürk’ün çocukluk yıllarına, eğitim hayatına ve hayallerine odaklanan bu filmle çocuklar, Atatürk’ü ilk kez animasyon aracılığıyla izleme fırsatı buldu. Yetişkinlerin de beğenisine uygun bir şekilde tasarlanan film, çocukların algısı ve duygusal dünyası dikkate alınarak çekildi.

İstanbul ÖzdilekPark AVM’de düzenlenen galaya yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Altı ayrı salonda gösterilen filme yoğun ilgi gösterildi ve salonların tamamı doldu. Galada, CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti ve Adalet Partisi temsilcileri ile birçok davetli yer aldı. 

‘GENÇ KUŞAĞA ATATÜRK’Ü ÇİZGİ FİLMLE ANLATMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Filmle ilgili konuşan usta oyuncu Altan Erkekli, Atatürk’ün hayatını anlatan bir projede yer almanın kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Erkekli, “Atatürk, bir dünya kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu. Genç kuşaklarımıza Atatürk’ü çizgi filmle anlatmak çok önemli. Tüm dünyada takdir edilen Atatürk’ün ülkemizde yeterince korunamayan değerini yeniden anlatmak için bu projede yer aldım” dedi.

MUSTAFA NASIL ‘ATATÜRK’ OLDU?

Film, Atatürk’ün henüz sadece “Mustafa” olduğu ilk on iki yılını konu alıyor. İzleyiciler, hayatın zorlukları arasında kendi yolunu arayan, hayaline tutunarak vazgeçmeyen bir çocukla karşılaşıyor. Mustafa’yı “Kemal Atatürk” yapan özelliklerin gelişim süreci, 19. yüzyılın son çeyreğindeki Selanik atmosferiyle birlikte aktarılıyor. Filmde Mustafa’nın ailesiyle olan ilişkilerine de yer veriliyor; annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi, kardeşi Makbule Hanım ve dayısı Hüseyin Bey ile olan anıları gösteriliyor.

DÖRT FİLMLİK SERİNİN İLK FİLMİ

Usta oyuncu Altan Erkekli’nin seslendirmesiyle çekilen “Mustafa” filmi, araştırmacı-yazar Erol Mütercimler’in danışmanlığında hazırlandı. Filmin müziklerini Manga grubunun solisti Ferman Akgül ve sunucu/müzisyen Oğuzhan Uğur yaptı. 1 milyon dolarlık bütçeyle hazırlanan filmin yapımcılığını Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlendi. Film, Atatürk’ün hayatını konu alan dört filmden oluşacak serinin ilk filmi oldu. Serinin ikinci filmi “Mustafa Kemal” 23 Ekim 2026’da, üçüncü filmi “Mustafa Kemal Atatürk” 3 Kasım 2028’de ve son filmi “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” 1 Kasım 2030’da vizyona girecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocuklar Atatürk’ün çocukluğunu sinemada izledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin