1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TUSAŞ Tesisi’nde Gerçekleşen Terör Saldırısında Kan Donduran Gelişmeler!

TUSAŞ Tesisi’nde Gerçekleşen Terör Saldırısında Kan Donduran Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde vardiya değişimi sırasında terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda bir taksi ile gelen 2 terörist çevredeki sivillere ateş açarak tesise yöneldi. Bunun üzerine TUSAŞ içinde de patlama ve silah sesleri duyuldu. Olay yerine özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından çatışma devam etti ve Jandarma özel harekat da operasyona katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının sonucunda 5 kişinin şehit olduğunu, 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile birlikte Bilkent Şehir Hastanesine giderek yaralıları ziyaret ettiler. Yerlikaya, yaralıların durumları hakkında bilgi verirken, 19 kişinin tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Bakan Yerlikaya, olayda öldürülen 2 teröristin kimlik çalışmalarının sürdüğünü ve büyük ihtimalle saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yerlikaya, terörün kökünü kurutmak için kararlı olduklarını dile getirdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da teröristlere karşı gösterilen cesaret ve kararlılık için özel harekat ve güvenlik görevlilerini tebrik etti.

Saldırganların saldırı sırasında silah ve bombalarla kendilerini patlattığı belirtildi. Kurtulmuş, teröristlerin ölüme ve patlamaya sebep olan mücadeleyi takdir ettiğini ifade etti. Olay yerindeki güvenlik güçlerinin hızlı ve etkin müdahalesinin olası bir trajediyi önlediği aktarıldı. Bu çatışmaya müdahale edilmeseydi durumun çok daha kötü olabileceğine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ Tesisi’nde Gerçekleşen Terör Saldırısında Kan Donduran Gelişmeler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin