1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. SON DAKİKA | Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’taki saldırıya lanetleme: Kirli eller mutlaka kırılacak

SON DAKİKA | Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’taki saldırıya lanetleme: Kirli eller mutlaka kırılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberleri… Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi için Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a gitti. Başkan Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

PUTİN’DEN TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkan Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti.

Putin ile görüşmesinde konuşan Başkan Erdoğan, Ankara TUSAŞ saldırısını lanetlediğini belirtti.

SON DAKİKA | Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’taki saldırıya lanetleme: 4 şehidimiz var

Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

“TÜRKİYE’YE UZANAN KİRLİ ELLER KIRILACAK”

Başkan Erdoğan, resmi X hesabından da bir paylaşım yaparak terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi, ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve ‘tam bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak, güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır.

Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakar çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“SAVUNMA SANAYİSİ BAŞARILARI HEDEF ALINDI”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef almıştır.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SON DAKİKA | Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’taki saldırıya lanetleme: Kirli eller mutlaka kırılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin