1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Son dakika | Ankara Kazan’da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 5 şehidimiz 22 yaralımız var

Son dakika | Ankara Kazan’da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 5 şehidimiz 22 yaralımız var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika… Ankara Kahramankazan’da saat 15.20 sularında nizamiye girişinde terör saldırısı yapıldı. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. TUSAŞ’a yapılan saldırıda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu.

BAKAN YERLİKAYA: 2 TERÖRİST ETKİSİZ, HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU PAYLAŞACAĞIZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara’da yaptığı basın açıklamasında, 1’i kadın 1’i erkek 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydederek, “Kimlik tespiti sürüyor. Hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız.” dedi. Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında yaralanan 14 kişiden 3’ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

TUSAŞ’a terör saldırısı! Bakan Yerlikaya’dan önemli açıklamalar

ŞEHİT SAYIMIZ 5’E YÜKSELDİ

Bakan Yerlikaya, “Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya son yaptığı açıklamada ise şehit sayısının 5’e, yaralı sayısının ise 22’ye yükseldiğini ifade etti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu.

Buna göre, saldırıda, TUSAŞ’ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Şehitlerden Zahide Güçlü’nün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Bu arada teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezinde Arslan Taksi Durağı’na bağlı bir araca bindikten sonra Murat Arslan’ı öldürüp, cesedini aracın bagajına sakladığı belirtildi.

“2 TERÖRİST ETKİSİZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.” dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyerek, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

SON DAKİKA | Ankara TUSAŞ’ta patlama ve silah sesleri! Olay yerinden ilk görüntüler…

TERÖR SALDIRISINA YAYIN YASAĞI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden çıkanlar

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Son dakika | Ankara Kazan’da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 5 şehidimiz 22 yaralımız var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin