1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ABD Ankara Büyükelçiliğinden TUSAŞ’a Tepki

ABD Ankara Büyükelçiliğinden TUSAŞ’a Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD’nin Türkiye’ye destek verdiği ve terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtildi. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen ve yaralılara acil şifalar temenni eden açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Hans Ossowski ve diğer ülkelerin Ankara’daki temsilciliklerinin de saldırıyı kınadığı ifade edildi.

Delegasyonun resmi hesabından yapılan açıklamada, TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan’daki tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının derin şok ve üzüntüye neden olduğu belirtildi. Ölenlerin ailelerine ve Türk halkına taziyelerin iletilmesi ve yaralılara acil şifalar temenni edildi.

AB’nin terörle mücadelede Türkiye’yi desteklediği vurgulanan açıklamada, terör eylemlerinin kınandığı ve toplumlar arasında yeri olmadığı belirtildi.

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg da saldırıyı kınadı. Dumont, Türk yetkilileriyle dayanışmayı ifade ederken, Sorg dehşet verici görüntülerden etkilendiğini ve saldırıdan etkilenen herkesin acısını paylaştığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Ankara Büyükelçiliğinden TUSAŞ’a Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin