1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Konya’da Kuraklık Endişesi: Üretim Tehlikede!

Konya’da Kuraklık Endişesi: Üretim Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da, yılda yaklaşık 2,5 milyon ton buğday üretiliyor. Konya Ovası’nda, yağmur ve kar yağışının olmaması nedeniyle çiftçiler, ekinlerini susuz bırakmamak için yer altı su kaynaklarına yöneliyor. Yer altı sularının çekilmesi ve toprağın göçmesi sonucu obrukların sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklığın tarımı olumsuz etkileyerek çiftçilerin üretimden vazgeçmek zorunda kalabileceğini belirtti. Bayraktar, kuraklığın dünyayı da etkilediğini ifade ederek, sıcaklıkların mısır üretimini düşürdüğünü ve diğer ürünlerde de üretimin azaldığını söyledi. Yer altı su kaynaklarının tükenmesi ve obrukların oluşmasıyla ilgili olarak endişelerini dile getiren Bayraktar, bu durumun tehlikeli olduğunu vurguladı. Konya ve çevre illerinin su problemlerinin çözümü için baraj projelerinin öncelikle tamamlanması gerektiğini belirtti.

Bayraktar, su kaynaklarının yüzde 75’inin tarımda kullanıldığına dikkat çekerek, vahşi sulamanın terk edilmesi gerektiğini söyledi. Tarım sektöründe su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, basınçlı sulama sistemlerine geçilmesi gerektiğini ve desteklerin arttırılması gerektiğini belirtti. Gelecekte basınçlı sulama sistemleri kullanılmayan tarlalarda üretime izin verilmeme ihtimaline değinen Bayraktar, gidişatın bu yönde olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Konya’da Kuraklık Endişesi: Üretim Tehlikede! yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya’da Kuraklık Endişesi: Üretim Tehlikede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin