1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erzurum Hububat Hasadıyla Yüz Güldürdü: Verim Rekor Kırdı!

Erzurum Hububat Hasadıyla Yüz Güldürdü: Verim Rekor Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da yaklaşık 5 milyon dekar alanda 39 bin 200 çiftçinin üretim yaptığı kentte, hasat sezonu sona erdi. Temmuz ayının ilk 10 gününde metrekareye 95,2 kilogram yağış düşerken, hububat verimi çiftçileri sevindirdi. Kent genelinde bu sezon 278 bin ton buğday, 80 bin ton arpa, 25 bin ton yulaf, 6 bin 600 ton çavdar ve 25 bin ton mısır hasat edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, çiftçilere sağlanan desteklerin üretime katkı sağladığını belirtti.

Kenger, çiftçilerin beyan ettiği taahhüt edilemeyen arazilerin kayıt altına alındığını ve çiftçilere destek sağlandığını ifade etti. Hububat hasadının tamamlandığını belirten Kenger, kurak bir yaz geçirilmesine rağmen Erzurum’un temmuz ayında aldığı yağışın olumlu etkilerini gördüklerini dile getirdi. Hububat rekoltesinin arttığını ve tarım alanlarının verimli bir sezon geçirdiğini vurgulayan Kenger, buğday ve arpadan elde edilen ürün miktarlarını açıkladı.

Erzurum’un su sıkıntısı olmayan bir il olduğunu belirten Kenger, tarım alanlarının verimli olduğunu ve üretim planlamalarının su kaynakları göz önünde bulundurularak yapıldığını söyledi. Tarlaların yeni ekim sezonuna hazırlandığını belirten Kenger, patates ve şeker pancarı hasatlarının devam ettiğini ve güzlük ekimlerin yapıldığını aktardı. Erzurum’un tarıma uygun arazilere sahip olduğunu ve buğday ile arpanın başlıca ürünler olduğunu belirten Kenger, tarım sektöründe verimli bir dönem geçirdiklerini belirtti.

Sonuç olarak, Erzurum’da hububat hasadının tamamlandığı ve çiftçilerin verimli bir sezon geçirdiği görülmektedir. Kentteki tarım alanlarının su sorunu olmadığı ve verimli olduğu vurgulanmaktadır. Çiftçilere sağlanan desteklerin üretime olumlu katkı sağladığı belirtilirken, tarım sektöründe başarılı bir dönem geçirildiği ifade edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum Hububat Hasadıyla Yüz Güldürdü: Verim Rekor Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin